«Gamsten» (41) forbløffer:

Avslører metodene

Morten Gamst Pedersen i stort Dagbladet-intervju om trenerplanene, takknemligheten overfor samboer, hva som fortsatt driver ham som 41 år gammel fotballspiller og hemmeligheten bak hans unike fysikk. Samt da han gikk til frisøren og ble sjokkert over hva som ventet ham der.

HYLLET: Morten Gamst Pedersen har fremdeles legendestatus i Blackburn, den tidligere Premier League-storheten. Foto: NTB Scanpix
HYLLET: Morten Gamst Pedersen har fremdeles legendestatus i Blackburn, den tidligere Premier League-storheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Med 41 år gamle Morten Gamst Pedersen på laget er Ranheim oppe på 3. plass i OBOS-ligaen, likt i antall poeng med serieleder Kristiansund og serietoer Sogndal. Forrige søndag slo de nettopp Sogndal 2-0 hjemme. Gamst Pedersen kom inn som innbytter og bidro til å trygge inn seieren med sin rutine, teknikk og fotballforståelse.

Det er nå 21 år siden han ble toppscorer i den samme ligaen i 2002 da Tromsø rykket opp til Eliteserien. To år seinere ble han kjøpt av Blackburn og startet eventyret som har gjort ham til en legende i den tidligere Premier League-storheten.

Og «Gamsten» bare durer på videre:

Forbløffer

I en alder av 41 år sprenger han stadig nye grenser og holder et nivå som svært få tidligere har vist i samme alder.

- Du har opplevd så mye med landslag og i Premier League. Hva er det som driver deg i dag og som gjør at du gyver løs på nye sesonger også etter at du har passert 40 år?

- Det er utrolig morsomt og givende å spille fotball. Jeg holder på med det jeg elsker. Jeg kunne ikke hatt en bedre jobb. Jeg spiller ikke for penger, men for kjærligheten for fotballen. Jeg ønsker å gi noe tilbake til fotballen, for fotballen har gitt meg så mye, sier Morten Gamst Pedersen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer