FEIRET SEIEREN: José Mourinho vant Champions League med Inter i 2010. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB Scanpix
FEIRET SEIEREN: José Mourinho vant Champions League med Inter i 2010. Foto: AP Photo/Andres Kudacki/NTB ScanpixVis mer

Avslører Mourinhos genistrek før Inter-bragden: - Jeg snudde meg etter talen og Julio Cesar gråt

- Mourinho gjorde noe som få andre ville gjort, mener Samuel Eto'o. 

(FourFourTwo): Nåværende Manchester United-manager José Mourinho gjorde noe før Champions League-finalen i 2010 som hjalp Inter til seieren, ifølge tidligere Barcelona- og Inter-spiller Samuel Eto'o (36).

Kameruneren tilbrakte to sesonger på San Siro da han forlot Barcelona i 2009. I Italia vant han en historisk «treble» med Serie A, Coppa Italia og Champions League i den første sesongen.

Før Champions League-finalen adresserte Mourinho spillerne for å gi dem en «boost». Han brukte den erfarne angriperen Eto'o som brikke.

- Mourinho gjorde noe som få andre ville gjort. Han holdt en tale for laget før kampen, og sa: «Nå vil Samuel fortelle oss hvordan vi skal vinne». Jeg må takke ham for det, sier Eto'o til Sky Italias talkshow talk show «E po c’e Cattelan», gjengitt av Football Italia.

Eto'o hadde spilt i mange finaler tidligere, men merket at denne finalen hadde noe ekstra. Det var noe han ville formidle til lagkameratene.

- Jeg sa at jeg hadde spilt i mange finaler, men at denne var spesiell. Vi måtte gjøre noe for folket, for innbyggerne i Inter som fortjente det. Jeg sa: «Enten vinner vi Champions League, eller så dør vi i forsøket. Vi må dø på banen for å ta hjem cuptrofeet eller så dør vi fordi vi ikke kommer tilbake til Milano». Heldigvis gikk det bra og vi kom hjem til Milano med trofeet, sier Eto'o, som merket seg at talen gjorde inntrykk på lagkameratene.

- Jeg snudde meg etter talen og Julio Cesar gråt (Inters keeper, journ.anm.), sier den kamerunske angriperen.

I Champions League-finalen ble tyske bayern München slått 2-0 på Santiago Bernabeu, deres første trofé i turneringen siden 1972 takket være to scoringer av Diego Milito.