ARRESTERT: Tiger Woods ble tatt for kjøring i påvirket tilstand. Selv hevder han det var medisinene som var årsaken. Video: CNN. Vis mer Vis mer

Tiger Woods fall

Avslører nye detaljer etter Woods-skandalen: «Historien blir bare tristere»

Han var verdens beste golfspiller. Så startet nedturene.  Natt til mandag startet et nytt, uønsket kapittel i Tiger Woods (41) karriere. 

(Dagbladet): Da ble golflegenden pågrepet for kjøring i påvirket tilstand.

ARRESTASJONSBILDET: Tiger Woods ble pågrepet av politiet mandag. Foto: Palm Beach County Sheriff's Office
ARRESTASJONSBILDET: Tiger Woods ble pågrepet av politiet mandag. Foto: Palm Beach County Sheriff's Office

Vis mer

Ifølge nettstedet WPTV ble han pågrepet i Jupiter i Florida klokka 03.00.

Woods ble løslatt seinere på dagen, og kom i natt norsk tid med de første uttalelse etter pågripelsen.

- Jeg forstår hvor alvorlig det jeg gjorde er og jeg tar fullt ansvar for mine handlinger. Jeg ønsker at folk skal vite at det ikke var noe alkohol involvert. Det var en uventet reaksjon på foreskrevne medisiner. Jeg visste ikke at medisinblandingen påvirket meg så sterkt, heter det i en uttalelse fra Woods, gjengitt av USA Today.

Ifølge amerikanske Palm Beach Post skal Woods ha sovet i bilen da politiet pågrep ham.

Politiet skal ha observert en bil som sto parkert i høyrefeltet med motoren i gang og blinklys på. Politiet gikk ut for å sjekke, og fant en sovende Tiger Woods bak rattet med setebeltet på. Det skal også ha blitt utført en alkoholtest, som viste at Woods ikke var påvirket av alkohol. Dette stemmer overens med det Woods selv hevder.

Ifølge politirapporten ble det funnet spor av fire medikamenter i Woods blod, blant annet Vicodin.

Nye detaljer

Samtidig kommer andre amerikanske medier med nye detaljer om Woods tilstand.

Det er TMZ som nå lekker detaljene. Woods skal ha kjørt vinglete og brukt hele veibanen. Woods selv sier at han ikke hadde drukket alkohol, men TMZ hevder de har kilder på at den ene politimannen som fant superstjerna i bilen skal ha kjent alkohollukt.

Nettstedet skriver også at Woods skal ha oppført seg arrogant overfor politiet da han ble stoppet.

I TÅRER: Tiger Woods kjæreste Kristin Smith. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Breddo / Dogg / Splash News / NTB Scanpix
I TÅRER: Tiger Woods kjæreste Kristin Smith. Dette bildet er fra en tidligere anledning. Foto: Breddo / Dogg / Splash News / NTB Scanpix Vis mer

TMZ skriver også at kjæresten Kristin Smith tok beskjeden tungt.

Hun skal ha vært på et kjøpesenter. Øyenvitner forteller til TMZ at hun skal ha «klikket» da beskjeden kom.

- Jeg visste det. Jeg visste det, skal en tårevåt kjæreste ha sagt.

Hva har skjedd?

Ugredd og bustete. Slik kan arrestasjonsbildet av Tiger Woods best beskrives.

- Historien om Tiger Woods blir bare tristere, skriver USA Todays Christine Brennan i en kommentar.

IKONISK: Tiger Woods feirer nok en seier ikledd en rød pique, svart bukse og den svarte nike-capsen.  Foto: NTB Scanpix
IKONISK: Tiger Woods feirer nok en seier ikledd en rød pique, svart bukse og den svarte nike-capsen.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

Bildet som tegnes er et helt annen enn da han var på toppen av golfverdenen for ti år siden. Da skinte han like mye som alle de blankpolerte pokalene han håvet inn som verdens beste golfer.

Han var ustoppelig, inspirerte millioner verden rundt, de største selskapene verden rundt siklet etter underskriften hans og konkurrentene fryktet ham alltid og uansett. Woods toppet verdensrankingen i smått utrolige 683 uker.

En rekord ingen har vært i nærheten av.

Det er så mange oppturer og prestasjoner at det er vanskelig å plukke ut ett høydepunkt i den lange karrieren, men blant dem som skiller seg ut er både «Tigerslam» (Woods ble den første i moderne tid som vant alle de fire majortitlene på rekke og rad over to sesonger) og den største seiersmarginen i majorhistorien (15 slag i US Open i 2000).

Starten på slutten

I 2008 måtte Woods operere sitt venstre kne, men kom tilbake og vant US Open det samme året.

Men Woods spilte med store smerter, og pådro seg et tretthetsbrudd og måtte operere kneet på nytt.

Han hadde hatt noen skader tidligere, men dette var starten på en endeløs rekke med problemer.

Norsk Golf oppsummerte skadehistorisikken i 2016 og telte opp 19 mer eller mindre alvorlige skader siden US Open.

Utroskapskandalen

BLE SKILT: Elin Nordegren gikk fra Tiger Woods etter skandelen. Foto: NTB Scanpix
BLE SKILT: Elin Nordegren gikk fra Tiger Woods etter skandelen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Men det var ikke skadene som skulle etterlate de største arrene i historien.

På én natt ble glansbildet Tiger Woods revet i fillebiter. Det som startet med at han krasjet familiebilen etter en krangel med kona Elin Nordegren i 2009, ble etter hvert en skandale hele verden snakket om.

SLIK SÅ BILEN UT:  Tiger Woods' bil etter han krasjet familiebilen.  Foto: NTB Scanpix
SLIK SÅ BILEN UT:  Tiger Woods' bil etter han krasjet familiebilen.  Foto: NTB Scanpix Vis mer

Den 19. februar 2010 sto Woods fram som «sex-avhengig». Da hadde medier i flere måneder skrevet om notorisk utroskap med et utall servitriser, modeller, filmskuespillere, pornostjerner og butikkdamer.

Den amerikanske golferen mistet en rekke sponsorer og etter hvert den svenske kona.

- Jeg var utro. Det er bare jeg som har skylden. Jeg overbeviste meg selv om at reglene ikke gjaldt for meg. Jeg tenkte bare på meg selv, innrømmet Woods.

- Jeg tenkte at jeg hadde jobbet så hardt at jeg fortjente det. Jeg hadde penger og berømmelse, og synes jeg kunne tillate meg å omgå reglene.

TRØST: Tiger Woods får støtte av mora Kultida  etter pressekonferansen hvor han fortalte om utroskapsskandalen. Foto: NTB Scanpix
TRØST: Tiger Woods får støtte av mora Kultida  etter pressekonferansen hvor han fortalte om utroskapsskandalen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vil tilbake

For en som toppet verdensrankingen i 683 uker, har de siste åra framstått som et fall.

Et fritt fall.

Woods har gått fra å være den suverene til å bli listefyll på resultatlistene. Skader er en del av forklaringen, men per dags dato ligger Woods på på 876.-plass - blant annet bak norske Espen Kofstad og Kristian Krogh Johannessen.

Til tross for år etter år med motgang, har Tiger Woods hele tiden vært klokkeklar på at han ikke har stoppet å drømme om mer suksess på det kortklipte golfgresset.

Det er bare en drøy måned siden det ble klart at han trolig ikke spiller mer golf i 2017. Woods måtte gjennom nok en ryggoperasjon.

- Operasjonen gikk bra, og jeg er optimistisk med tanke på at dette vil fjerne smertene mine. Når jeg er restituert ser jeg fram til å kunne leve et normalt liv, leke med mine barn og spille på et profesjonelt nivå igjen, uttalte 41-åringen på sitt eget nettsted.

- Jeg vil spille profesjonelt igjen, men akkurat nå har jeg fokus på rehabiliteringen. Jeg stresser ikke.

Siste kaptittel i Woods historie er garantert ikke skrevet. Så gjenstår det å se om det ender som en klissete Hollywood-film eller en brutal tragedie.