Emiliano Sala

Avslører nye detaljer om dødsturen

Det er over tre år siden den argentinske fotballspilleren Emiliano Sala gikk bort i en flyulykke. Nå er nye detaljer rundt dødsulykken lekket.

DETALJER: Det har nå kommet frem nye detaljer knyttet til dødsulykken . Foto: Reuters
DETALJER: Det har nå kommet frem nye detaljer knyttet til dødsulykken . Foto: Reuters Vis mer
Publisert

I januar 2019 ble franske Nantes og britiske Cardiff enige om en overgang for spissen. Enigheten falt på plass den 19. januar, men kun to dager senere krasjet flyet han var om bord i.

Både han og piloten David Ibbotson omkom i ulykken, da spissen var på vei for å møte sine nye lagkamerater.

Nå har det kommet nye detaljer fra flyturen hvor alt gikk galt.

FRYKT: Sportsjournalist Jonas Giæver mener at Erling Braut Haaland sin enorme suksess i Manchester City kan sette frykten i ett hvert forsvar i hele verden. Video: Dagbladet TV Vis mer

I eksklusive lydklipp BBC har fått høre, skal pilot Ibbotson ha sagt følgende før flyet tok av: «Jeg kommer til å ha på meg redningsvest på turen».

Lydfiler fra en telefonsamtale mellom Ibbotson og en pilotkollega er nå altså lekket, hvor han forteller om tekniske utfordringer med flyet.

I lydfilen sier Ibbotson at han hørte et «smell» i løpet av en flytur en gang, og at han kunne føle «en lav tåke» inne i det 35 år gamle Piper Malibu-flyet.

Ibbotson fortalte også at den venstre bremsepedalen på flyet ikke fungerte optimalt, da han landet i Frankrike for å hente Sala. «Dette flyet må tilbake», sa han til kollegaen sin.

Noen måneder i etterkant av ulykken kom det frem at Sala aldri ønsket en overgang til den walisiske klubben, men at Nantes skal ha presset på for at overgangen skulle gå i havn likevel.

I lydmeldinger franske L'Equipe fikk tilgang til, gikk Sala hardt ut mot Nantes-president Waldemar Kita.

- Han vil bare selge meg til Cardiff fordi han har framforhandlet en god avtale. Han vil tjene alle pengene han ønsker. Han vil at jeg skal dra, og har ikke engang spurt om min mening. Han bryr seg bare om penger, sa Sala.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer