SJELDENT INTERVJU: Få vet hvordan det gikk med Formel 1-legende Michael Schumacher etter at han var involvert i en skiulykke i 2013. Nå har familien publisert det som skal være et av de siste intervjuene han gjorde før ulykken. Video: NTB og michael-schumacher.de Vis mer

Nye detaljer om Michael Schumacher

Avslører nye detaljer om Schumachers tilstand

- Ansiktet hans er akkurat slik vi husker det, sier tysk erkebiskop.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Snart fem år er gått siden den tragiske ulykken i de franske Alper. Det er kjent at Michael Schumacher (49) ble alvorlig skadd og holdt i koma i en periode, og at han oppholder seg i familiens hjem ved Genèvesjøen i Sveits.

Ellers er svært lite om hans helsetilstand kjent for offentligheten. Ifølge Schumachers manager Sabine Kehm er det ikke utenkelig at det forblir slik i lang, lang tid.

Men familien og nære venner besøker ham støtt og stadig. Det har også den tyske erkebiskopen Dr. Georg Gänswein gjort. I et stort intervju med tyske Bild avslører han nå nye opplysninger om Formel 1-legendens helsetilstand.

Gänswein sier at Schumacher nå «kan fornemme at det er folk rundt ham».

- Han fornemmer at det er folk rundt ham som bryr seg om ham. Folk som tar seg av ham og som gudskjelov holder offentligheten utenfor, sier han til Bild.

Akkurat slik vi husker ham

Da Schumacher ble skrevet ut fra sykehuset for fire år siden, ble det sagt at han sto foran «en lang og tøff kamp».

Men Schumacher nekter å gi opp, og ifølge erkebiskopen er det flere tegn på bedring.

- Ansiktet hans er akkurat slik vi husker det. Det har bare blitt litt rundere, sier Gänswein.

Tyske Schumacher er en legende i Formel 1, og innehar en hel haug med rekorder. Han har blant annet flest VM-titler (sju) og flest løpsseire (91). Tyskeren la opp i 2006, før han gjorde et lite comeback og la opp på nytt i 2012.

Det var 29. desember 2013 at Schumacher og sønnen Mick kjørte på ski rett ved Meribel. Ved et såkalt off-piste-området falt Schumacher og slo hodet i en stein. Han fikk store skader, selv om han brukte hjelm.

Publiserte intervju

Nylig publiserte familien et intervju med Michael Schumacher, gjort to måneder før ulykka. Der omtaler han blant andre Mika Häkkinen som den konkurrenten han beundret aller mest.

- Vi hadde noen gode dueller, men også et godt og stabilt forhold privat, sier Schumacher.

Han omtalte også Formel 1 som en av de tøffeste idrettsgrenene.

- Det er en av de tøffeste. Det krever mye forberedelse. (...) Talent er viktig, det er det i alle idretter. Man skal utvikle mange forskjellige ferdigheter, sier Schumacher.

Sønnen Mick er for øvrig et stort Formel 1-talent. Det skal angivelig bare være et spørsmål om tid før han rykker opp på motorsportens høyeste nivå. Han har tidligere hyllet faren, og ment at han har betydd alt for hans Formel 1-satsing.

Reagerte på hemmelighold

Den sveitsiske Formel 1-eksperten og journalisten Roger Benoit er blant dem som har reagert på hemmeligholdet rundt superstjerna Schumacher.

- Den store skandalen er hvordan familien har håndtert denne situasjonen. Det hadde holdt med en liten oppdatering. Folk lurer på hvordan han har det, så gi dem noe. Spør du meg, er det en skandale, uttalte Benoit.

Schumachers tidligere manager, Willi Weber (75), har også reagert på mangelen på konkrete rapporter.

- Jeg mener det er veldig uheldig at Michael sine fans ikke får vite noe om helsen hans. Hvorfor forteller ingen sannheten? spurte Weber, gjengitt i TZ, Blick og andre medier fra Sveits og Tyskland.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer