Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslører Ødegaard-temperament

Martin Ødegaard (21) hylles av sine gamle kolleger i Nederland.

STJERNE: Martin Ødegaard har vist seg å være blant Real Sociedads viktigste spillere denne sesongen. Foto: ANDER GILLENEA / AFP / NTB Scanpix
STJERNE: Martin Ødegaard har vist seg å være blant Real Sociedads viktigste spillere denne sesongen. Foto: ANDER GILLENEA / AFP / NTB Scanpix Vis mer

Martin Ødegaard har kanskje hatt en svak form siden coronapausen, men ellers har han hatt en meget sterk sesong for Real Sociedad. Han er der på utlån fra Real Madrid ut sesongen, og rapporter fra Spania har tydet på at låneavtalen forlenges.

Men før suksessen i Real Sociedad, hadde han også en meget god sesong i nederlandske Vitesse.

Han endte opp med 31 ligakamper og ni scoringer for Vitesse.

Han gjorde også en god figur som tenåring i Heerenveen. Det var i denne klubben at han fikk smaken av førstelagsfotball på høyt nivå.

- Han har temperament

Johnny Jansen, som er assistenttrener i Heerenveen, avslører at Ødegaard var helt unik. Han beskriver sin tidligere elev som en normal gutt med gode tekniske ferdigheter og bra fotballforståelse.

Jansen liker å tro at klubben har lært Ødegaard en ting eller to mens han var i klubben.

- Kanskje vi lærte ham hvordan man blir en vinner. Jeg husker at fortalte ham mange ganger at hvis ikke ballen havnet hos ham, så måtte han lære seg å si ifra. Han måtte lære seg å heve stemmen, fordi det var ikke nødvendigvis naturlig for ham på den tida. Men han lærte det raskt, forteller Jansen til France Football.

STRYK: Martin Ødegaard og Real Sociedad har fått kritikk for prestasjonene de siste ukene. Video: Strive / Rødt Kort Vis mer

Den norske midtbanejuvelen blir gjerne sett på som en ydmyk mann, med få kontroverser på banen. Men Jansen avslører at Ødegaard har temperament.

- Uansett hva jeg har fortalt deg, ikke misforstå: Han har et temperament. Gjennom sesongen, begynte han å snakke i møtene våres, og jeg kan fortelle deg at vi hørte fluene fly. Alle hørte på ham, fordi alle visste at han kunne mye om fotball, sier Heerenveen-assistenten.

Har troa på Ødegaard

Påstanden støttes av Roy Beerens, tidligere lagkamerat av Ødegaard i Heerenveen. Han mener nordmannen har gode forutsetninger for å lykkes i Real Madrid en gang.

- Ser man bort ifra fotballen, så er også Martin en gutt som ikke snakker for ingenting. På den andre siden: Når han snakker, så lytter alle, fordi vi vet at han kommer til å si noe relevant. Uansett, jeg håper og tror at han returnerer til Real Madrid og at han gjør store ting der, sier Beerens til France Football.

Ødegaard fikk til sammen 38 seriekamper med tre mål for Heerenveen. Han kom dit som 18-åring.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!