Barcelona

Avslører omstridt Messi-dokument

For Barcelona handlet sommeren 2020 i stor grad om Lionel Messis (34) formelle ønske om å bryte kontrakten med klubben. Nå har den mye omtalte «burofaksen» sett dagens lys.

DEN GANG DA: Lionel Messi forsøkte å presse seg ut av Barcelona sommeren 2020. Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock
DEN GANG DA: Lionel Messi forsøkte å presse seg ut av Barcelona sommeren 2020. Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Publisert

De to siste somrene har i stor grad handlet om Lionel Messis framtid i Barcelona. Allerede i 2020 virket det som den nåværende PSG-profilen var på vei vekk fra Barcelona.

Den gang ble det meldt at Messi hadde levert en offisiell melding om å bryte kontrakten sin med Barcelona.

I Messis kontrakt, som ble signert i 2017, eksisterte det nemlig en mulighet for 34-åringen til å si opp avtalen sin med Barcelona, og forlate klubben vederlagsfritt.

Sesongens siste dato

Dokumentet, som omtales som en «burofax» har nå blitt avdekket av den spanske avisa Mundo Deportivo. Denne uka har de kunnet legge ut dokumentet i sin helhet.

Brevet, som er sendt til tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu, er datert 24. august 2020, og er signert av Lionel Messi.

I dokumentet viser Messi til «punkt 3.1 fra kontrakten signert 25. november», og understreker sin «vilje til å si opp min kontrakt med effekt fra 30. august, 2020».

Avtalen mellom Messi og Barcelona skal ha vært at den argentinske juvelen kunne melde fra om sitt ønske om å gå like etter sesongslutt i Europa.

Da Champions League-finalen mellom Bayern München og PSG ble spilt 23. august, 2020 så hevdet Messi derfor å være i sin rett. Barcelona argumenterte nemlig for at i kontrakten var det spesifisert når Messi måtte benytte seg av klausulen i sin kontrakt.

Den siste datoen var ved den planlagte sesongslutten, altså 10. juni, 2020. Messis motargument var at grunnet utsettelsen av sesongen, som følge av covid-19, så måtte man ta høyde for dette i kontrakten.

«Grunnet denne uventede faktoren, så ble sesongen 2019/2020 avsluttet i går (23. august, 2020, red.anm.)», skriver Messi videre i dokumentet, som også viser til at Barcelona hadde ei uke på seg etter at de ble slått ut av Champions League 14. august.

Messi viser videre til at klausulen som gjør at han kunne bryte kontrakten bare ville gjelde i ti dager etter at sesongen var over, hvilket betyr at 24. august, 2020 er innenfor kontraktens gyldighet.

Dro likevel

Barcelona, på sin side, argumenterte hardnakket for 10. juni, 2020 som gyldig dato, og enden på visa var at Messi ga etter.

Deretter trakk Bartomeu og hans styre seg, og inn kom Joan Laporta, som var mannen som i sin tid var president da Messi og Barcelona tok storeslem på slutten av 2000-tallet.

Sommeren 2021 gikk Messi ut av kontrakt med Barcelona, og til tross for at partene var enige om en fornyelse, så ville det seg ikke gjøre grunnet lønnstaket i LaLiga.

KLUBBYTTE: Lionel Mesis forsvant til slutt fra Barcelona. Foto: AP Photo/Francois Mori.
KLUBBYTTE: Lionel Mesis forsvant til slutt fra Barcelona. Foto: AP Photo/Francois Mori. Vis mer

Selv om både 34-åringen og Barcelona skal ha forsøkt flere måter å finne en vei, så nektet det spanske ligasystemet å godkjenne Messis kontraktsforlenging.

Dermed måtte Messi og Barcelona, etter 17 år på a-lagsnivå, gå hver til sitt. Lionel Messi har siden signert for PSG.

Messi har rukket å få ett innhopp i den franske toppdivisjonen. Det kom i Ligue 1-kampen mot Stade Reims, der han erstatter Neymar, som han tidligere spilte med i nettopp Barcelona.

ADIÓS: Det ble et tårevått farvel for Lionel Messi (34), som nå forlater FC Barcelona etter å ha kommet til klubben som 13-åring. Video: AP / Barca TV Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer