Barcelona

Avslører omstridt Messi-dokument

For Barcelona handlet sommeren 2020 i stor grad om Lionel Messis (34) formelle ønske om å bryte kontrakten med klubben. Nå har den mye omtalte «burofaksen» sett dagens lys.

DEN GANG DA: Lionel Messi forsøkte å presse seg ut av Barcelona sommeren 2020. Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock
DEN GANG DA: Lionel Messi forsøkte å presse seg ut av Barcelona sommeren 2020. Foto: Xavier Bonilla/NurPhoto/Shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De to siste somrene har i stor grad handlet om Lionel Messis framtid i Barcelona. Allerede i 2020 virket det som den nåværende PSG-profilen var på vei vekk fra Barcelona.

Den gang ble det meldt at Messi hadde levert en offisiell melding om å bryte kontrakten sin med Barcelona.

I Messis kontrakt, som ble signert i 2017, eksisterte det nemlig en mulighet for 34-åringen til å si opp avtalen sin med Barcelona, og forlate klubben vederlagsfritt.

Sesongens siste dato

Dokumentet, som omtales som en «burofax» har nå blitt avdekket av den spanske avisa Mundo Deportivo. Denne uka har de kunnet legge ut dokumentet i sin helhet.

Brevet, som er sendt til tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu, er datert 24. august 2020, og er signert av Lionel Messi.

I dokumentet viser Messi til «punkt 3.1 fra kontrakten signert 25. november», og understreker sin «vilje til å si opp min kontrakt med effekt fra 30. august, 2020».

Avtalen mellom Messi og Barcelona skal ha vært at den argentinske juvelen kunne melde fra om sitt ønske om å gå like etter sesongslutt i Europa.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer