Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Karsten Warholm favoritt til å bli årets friidrettsutøver i verden

Avslører ordene han hvisket til Warholm

Usain Bolt, Carl Lewis og Michael Johnson kan nå få selskap av Karsten Warholm i deres eksklusive klubb. Samtidig hyller Warholms kjæreste Oda Djupvik verdensmesterens unike egenskaper på hjemmebane.

TETTE BÅND: Karsten Warholms kjæreste Oda Djupvik og trener Leif Olav Alnes må kjempe om å få ligge i dobbeltseng med Warholm, mens Gjert Ingebrigtsen forviller seg inn i en labyrint. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

DOHA (Dagbladet): Usain Bolt, Carl Lewis, Kenenisa Bekele, Michael Johnson, Hicham El Guerrouj, Haile Gebrsellasie, Colin Jackson og Jan Zelezny.

Det er noen av legendene på den svært eksklusive lista over herrene som har blitt kåret til årets friidrettsutøver i verden siden prisen ble innført i 1988 - da Carl Lewis ble første vinner.

Usain Bolt har vunnet prisen seks ganger. Nå kan Karsten Warholm bli den neste - og den første nordmannen.

Det tror i hvert fall Steinar Hoen, tidligere europamester i høydehopp og Bislett Games-general.

- Karsten begynner å bli veldig stor i internasjonal friidrett. Han har gått gjennom hele sesongen ubeseiret. Jeg tror han blir kåret til årets mannlige friidrettsutøver i verden, uansett øvelse. Usain Bolt brukte å få den prisen, forteller Steinar Hoen til Dagbladet.

VERDENSENER: Karsten Warholm vant VM-gullet i gigantduellen mot Rai Benjamin og Abderrahman Samba - og kan nå også vinne prisen som Usain Bolt dominerte i en årekke. Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari REFILE - CORRECTING ID
VERDENSENER: Karsten Warholm vant VM-gullet i gigantduellen mot Rai Benjamin og Abderrahman Samba - og kan nå også vinne prisen som Usain Bolt dominerte i en årekke. Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari REFILE - CORRECTING ID Vis mer

- Jeg er spent på hvem som kan slå Karsten, som er ubeseiret gjennom hele sesongen, forsvarte denne VM-tittelen og leverte tidenes nest raskeste løp i Zürich. En nordmann har aldri vunnet denne prisen. Vinner Karsten den, er han det største navnet i friidretten.

Hoens oppfordring til Warholm

På gullfesten til Karsten Warholm natt til tirsdag dro han den doble verdensmesteren fra Ulsteinvik inntil seg - og hvisket noen ord han mente var viktig å formidle opp i det hele.

Nå avslører Hoen hva han hvisket:

KLAR MELDING: Steinar Hoen avslører hva han hvisket til Karsten Warholm på gullfesten. Se videoen nedenfor.
KLAR MELDING: Steinar Hoen avslører hva han hvisket til Karsten Warholm på gullfesten. Se videoen nedenfor. Vis mer

- Jeg sa: «Ta med deg dama på ferie nå, Karsten. Det fortjener hun.», forteller Hoen til Dagbladet.

Kjæresten Oda Djupvik er nemlig en svært tålmodig dame i alle årene hun har vært Warholms bedre halvdel - i reisen fra sunnmøringen var en leken og lovende tenåring til å nå være internasjonal friidrett kanskje aller største stjerne.

- Jeg er veldig stolt over Karsten. Jeg skjønner ikke hvordan det er mulig, forteller Djupvik til Dagbladet.

Kjæresten hyller Warholm

Hun kjenner naturlig nok Warholm bedre enn de fleste og trekker fram spesielt én menneskelig egenskap hos kjæresten.

- Karsten har en unik evne til å få andre til å føle seg verdsatt. Vi merker ikke så mye av dette friidrettslivet til vanlig. Det er viktig å ta vare på det normale i det unormale, sier hun.

GULLGUTT: Karsten Warholm forsvarte VM-gullet fra London da han løp inn til overlegen seier i Doha. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Djupvik støtter definitivt Hoens ferieoppfordring. I dager etter dager - og uker etter uker - er det trener og bestevenn Leif Olav Alnes som deler rom med Warholm, i stedet for henne.

- Jeg bor alltid på rom med Leif når vi er på disse reisene. Det går som en drøm det. Vi er bestekompiser. Det er bare fett. Vi er på guttetur, og så får vi muligheten til å løpe litt også. Vi gjør alt vi liker, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

Kjæresten: - Det blir vel Karsten og Leif i dobbeltsenga

Kjæresten Oda Djupvik sier spøkefullt at hun er forberedt på at Alnes også blir med dem på ferietur nå som sesongen omsider er over.

- Det hadde vært veldig fint med en ferie. Det hadde ikke forundret meg om Leif blir med på ferien. Han er med på det meste, men det er bare koselig, forteller Djupvik spøkefullt.

- Ferie til Maldivene med Leif Olav høres ut som en underholdende ferie. Jeg synes det bare er koselig det. Da hadde det vel blitt de to i dobbeltsenga og jeg i en seng ved siden av, sier hun og ler.

Se Leif Olav Alnes' respons på ferieinvitasjonen her - og Warholm og kjærestens tanker om tematikken her:

TETTE BÅND: Steinar Hoen ber Karsten Warholm ta med kjæresten Oda Djupvik på ferie etter uker med Leif Olav Alnes som romkamerat. Djupvik er forberedt på at Alnes blir med og tar hennes plass i dobbeltsenga. Programledere/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Nå skal det ferieres, men neste år venter et nytt særdeles viktig friidrettsår. Først venter OL i Tokyo. Dernest venter EM i Paris for Warholm, som har fire strake titler å se tilbake på:

* VM-gullet på 400 meter hekk i London i 2017
* EM-gullet på 400 meter hekk i Berlin i 2018
* EM-gullet på 400 meter flatt innendørs i Glasgow i 2019
* VM-gullet på 400 meter hekk i Doha i 2019

Friidretts-EM-til Norge?

Dette - sammen med måten familien Ingebrigtsen sprenger grenser på mellomdistansene - skaper friidrettsfeber i Norge.

Det er en drøm for Bislett Games-general Steinar Hoen, som opplevde rekordstor interesse for Bislett-stevnet i juni.

Nå er spørsmålet: Kan vi få VM eller EM i friidrett til Norge nå som denne gullgenerasjonen også preger internasjonal friidrett?

- Da må vi bygge ut stadioner som her i Qatar. Da blir de nok stående tomme når det ikke er friidrettsmesterskap. Jeg tror vi får si oss fornøyde med Bislett. Der kan det være mulig å få et EM om noen år, sier Hoen til Dagbladet og legger til.

- Det bør nok i så fall skje mens denne generasjonen her fortsatt er på topp.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling