Erling Braut Haaland

Avslører overgangsplan

I et stort intervju med den tyske TV-kanalen Sport 1 forteller superagent Mino Raiola (54) hvilke klubber som vurderes som neste stoppested for Erling Braut Haaland (21).

HET PÅ MARKEDET: Erling Braut Haaland blir fort den store snakkisen når overgangsvinduet åpner sommeren 2022. Foto: AP Photo/Martin Meissner
HET PÅ MARKEDET: Erling Braut Haaland blir fort den store snakkisen når overgangsvinduet åpner sommeren 2022. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer
Publisert

Overgangsvinduet sommeren 2022 ser ut til å i stor grad handle om Erling Braut Haaland.

Borussia Dortmunds norske superspiss blir daglig koblet til flere av de absolutt største klubbene i Europa, og ifølge hans agent Mino Raiola er Haaland mer enn åpen for en overgang.

I et intervju med tyske Sport 1 forteller nemlig den profilerte agenten litt om prosessen rundt en overgang for Haaland til neste sommer.

Kaldt vann på United?

Raiola er åpenhjertig om at man har en klar plan for hva som skjer de neste månedene.

- Vi har klare tanker om hvor Erling bør gå, og vi ser selvfølgelig på hva markedet har å tilby. Jeg ville vært en dårlig rådgiver dersom jeg ikke gjorde det, sier Raiola i intervjuet som er delt opp i to deler.

Raiola går blant annet inn på hvilke klubber man anser som potensielle destinasjoner for den storvokste jærbuen. Det ser fort ut til at Manchester United ikke er blant klubbene som vurderes på nåværende tidspunkt.

- Han kan, og vil ta neste steg. Bayern, Real Madrid, Barcelona og Manchester City, dette er de store klubbene han kan gå til. City har vunnet ligaen fem ganger de siste åra, betydelig flere enn United, forteller agenten, som så blir spurt om når overgangen vil finne sted.

- Kanskje til sommeren, kanskje sommeren etter. Men sjansen er stor for at Erling går til sommeren. Vi får se.

SUPERAGENT: Mino Raiola. Foto: Scanpix.
SUPERAGENT: Mino Raiola. Foto: Scanpix. Vis mer

Han er uansett tydelig på at en overgang vil avhenge mye av det gode forholdet til Borussia Dortmund.

- Vi kommer til å fortelle Dortmund hva vår idé er, og Dortmund vil fortelle oss deres planer. Det blir ingen avgjørelse i vinter, sier Raiola, som går langt på vei i å hevde at Haaland kommer til å flytte på seg.

- Han er en som ønsker å utvikle seg, og som ser etter nye utfordringer. Samtidig er det et spørsmål om alternativene. Man bytter bare klubb når man ser et bedre alternativ.

Haaland ankom Dortmund i desember 2019, og har siden vært i fyr og flamme. Denne sesongen står ham med 17 scoringer på 13 kamper, og totalt i sin Dortmund-karriere har han 74 scoringer på 72 kamper totalt.

Erling Braut Haaland hadde dette å si om sin nye rating på Fifa 22. Vis mer

Før han satte sitt navn på en kontrakt med Dortmund sto nordmannen med 29 scoringer på 27 kamper med Red Bull Salzburg fra Østerrike.

Klausul

Den kontrakten har blitt mye omtalt de siste åra. Det hevdes nemlig at det eksisterer en såkalt «utkjøpsklausul». Altså, en klausul i kontrakten som tvinger Dortmund til å akseptere bud av en viss størrelse på Haaland.

Sport 1 skriver at denne summen skal ligge et sted mellom 75 og 90 millioner euro for Haaland.

Raiola ønsket ikke å si så fryktelig mye om det faktisk eksisterer en klausul i kontrakten mellom Dortmund og Haaland.

DEN GANG DA: Erling Braut Haaland signerte for Dortmund i desember 2019. Foto: Joel KUNZ / Borussia Dortmund / AFP
DEN GANG DA: Erling Braut Haaland signerte for Dortmund i desember 2019. Foto: Joel KUNZ / Borussia Dortmund / AFP Vis mer

- Hør, det som står i en kontrakt, det står i en kontrakt. Det forblir mellom meg og spilleren. Det er to parter som kan si noe om dette til omverdenen, det er klubben og det er spilleren, forteller Raiola.

Den italienske agenten er uansett klar på at et salg av Haaland ville vært langt gunstigere for Borussia Dortmund forrige sommer. Da var blant andre Chelsea nevnt som mulig destinasjon.

- En overgang i fjor sommer ville definitivt vært bedre økonomisk. Men de passet på klubbens ve og vel, de passet på fansen, laget og suksessen. Jeg har stor respekt for den avgjørelsen, sier Raiola.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer