Viktor Hovland

Avslører pengebruken

Viktor Hovland avslører hvordan den enorme inntekten har blitt brukt.

GLISER: Viktor Hovland har hatt mye å juble for denne sesongen. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / NTB
GLISER: Viktor Hovland har hatt mye å juble for denne sesongen. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Viktor Hovland har i 2023 spilt inn enorme summer på PGA-touren. Han tok karrierens største seier da han i august vant FedEx Cup. I tillegg hjalp han Europa til seier i Ryder Cup.

KOMMER PLUTSELIG: Denne golfspilleren hever ikke blikket før han smeller til ballen. Video: Macho Grande, Bård Sørø Olsen/Dagbladet TV-sporten Vis mer

Ifølge Mirror har nordmannen spilt inn 28 millioner pund i 2023. Det tilsvarer svimlende 375 millioner norske kroner.

På en pressekonferanse før DP World Tour Championship i Dubai denne uka avslører Hovland hvordan pengene har blitt brukt.

- Ikke så mye på materielle ting, men jeg tok moren min med på en tur til Malta, der vi spiste god mat og sjekket ut byen. Så, det var det som var kult, sier Hovland ifølge avisa.

SINT: Anne Van Dam ledet Irish Open før siste dag, denne bisarre tabben kan ha kostet henne seieren. Video: Discovery+ Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV-sporten Vis mer

Den norske golfstjernen hevder han ikke visste hvor mye han har tjent i år, selv om han dro inn nesten 200 millioner på bare FedEx Cup alene. Likevel er ikke det ubetydelig for ham.

- Ja, det er fint. Det er fint å ha, det gjør ikke meg noe, sier Hovland.

GLISER: Viktor Hovland feirer Ryder Cup sammen med konene til lagkameratene. Et bilde som gikk viralt. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / NTB
GLISER: Viktor Hovland feirer Ryder Cup sammen med konene til lagkameratene. Et bilde som gikk viralt. Foto: Guglielmo Mangiapane / Reuters / NTB Vis mer

Han legger til at erfaringene og øyeblikkene som betyr mest, og det er dem han ser tilbake på. Spesielt Ryder Cup som ble holdt i Roma, men Hovland ser tilbake på et godt år ellers også.

- Hey, jeg vant tre ganger i år, og det var store begivenheter. Jeg er veldig stolt av måten jeg vant dem på, fordi jeg føler ikke at jeg hadde vært kapabel til å vinne dem tidligere i år, sier han ifølge avisa.

Hovland er nå ranket som nummer fire i verden. Han forklarer at framgangen var det som sto fremst i hodet da pengepraten tok til, ifølge avisa.

Han sier at han har tatt store steg og blitt mye bedre i år.

Viktor Hovland spiller denne uka i europatouren i Dubai.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer