STJERNELAG: De danske stjernene har forberedt en kampplan før finalemøtet med Norge. Foto: John MACDOUGALL / AFP
STJERNELAG: De danske stjernene har forberedt en kampplan før finalemøtet med Norge. Foto: John MACDOUGALL / AFPVis mer

Avslører plan for å stoppe Norge

Danmarks keeper Niklas Landin storspilte mot Norge sist. Planen før kveldens finale skal gå ut over én spiller.

OSLO/HERNING (Dagbladet): Danmark herjet med Norge og vant 30-26 i gruppespillet. Et effektivt dansk forsvar satte en stopper for det norske angrepsspillet, og bakerst sto en til tider umulig Niklas Landin.

Spesielt gikk det ut over Sander Sagosen, som leverte langt under nivå.

Før kveldens finale avslører Landin nå planen for å dra hjem Danmarks første VM-triumf noensinne. Og igjen er det Sagosen det skal gå ut over.

- Vi går ikke ut fra at vi kan gjøre det igjen. Men vi håper på at vi kan gjøre det, så han ikke leverer en bra kamp. Sander er jo en nøkkelspiller for dem. Hvis han kommer igang, kan mange ting skje for Norge. Men vi vil sørge for å forstyrre spillet hans litt, så han blir litt irritert, sier Landin i et intervju med den danske avisa BT.

Må stoppe Sagosen

Samtidig forklarer Landin hvordan de må hindre Sagosen i å få utnyttet en av sine store styrker.

- Han skal ikke ha det frie rommet til å fordele ballene. Han er jo ekstremt god til å satse opp i lufta og vurdere om han skal spille til den ene kanten eller den andre, eller spille inn til streken. Det er der man må stresse ham litt, så han ikke har de mulighetene, sier Landin.

Den taktikken lyktes danskene godt med i gruppespillet, og Sagosen måtte gå til pause uten en eneste scoring. Det er uvanlig for Paris Saint-Germain-spilleren, som fikk en toer på Dagbladets børs.

- Det er helsvart. Dette er et skikkelig slag i trynet, sa Sagosen til Dagbladet om egen innsats etter kampen.

- Denne kampen kan kastes rett i søpla, fortsatte han.

- Ingen duell

Mens Sander Sagosen er den norske spilleren danskene ser opp for, er lagkamerat i PSG, Mikkel Hansen, ditto for Norge.

Han scoret 14 (!) mål mot Norge sist, og 12 mot Frankrike. Han har rett og slett hatt et fantastisk mesterskap. Men det vil han ikke høre snakk om før finalen.

Han mener også at man må snakke om noe annet enn at det blir en duell mellom ham selv og Sagosen.

- Jeg synes begge lagene har mer enn det. Det er utrolig mange dyktige spillere på begge lag. Det handler om verken Sander eller meg. Det handler om to sterke landslag, sier den danske kjempen til BT.

- Lar du deg påvirke av snakket om duellen mellom deg og Sagosen?

- Nei, egentlig ikke. Det motiverer oss begge forhåpentligvis til å vise et høyt nivå. Vi vil begge vise at vi er gode spillere.

Håndballstormakt

Danmark har vært en av verdens håndballstormakter i lang tid. Danskene har vunnet EM to ganger, i 2008 og 2012. De vant OL-gull i Rio 2016. Det er bare én ting danskene mangler i troféskapet:

Nemlig et VM-gull.

Og slik planlegger de norske gutta at det skal forbli. Etter å ha lekt seg med Ungarn og sjokkert Tyskland i semifinalen, er det et heltent Norge som nå gjør siste finish før finalen mot Danmark på hjemmebane i Boxen i Herning i kveld.

Norges nøkkelspillere

Det store spørsmålet er om høyreback Magnus Abelvik Rød blir kampklar, etter å ha fått seg en solid trøkk i låret i en duell mot tyskerne.

Under gårsdagens pressetreff var Rød forsiktig optimist.

- Status er at vi har testet låret og det er blitt gradvis bedre. Jeg har syklet og trent litt fysisk. Det ser bedre ut nå, sier Rød.

- Hva er sjansene for at du spiller VM-finalen?

- Sjansen er der. Det handler om å gjøre de riktige tingene, slik at jeg er best mulig forberedt. Vi jobber tett med det medisinske apparatet, sier storskytteren på 2,03 meter.

- Det er ei lårhøne. Problemet er at jeg fikk en strekkskade i høst. Jeg fikk akkurat samme følelse i går. Nå har jeg spilt 60 minutter i flere kamper på rad, så jeg håper det bare er litt trøtthet i låret, sier Rød.