Nicklas Bendtner til F.C. København

Avslører prisen: - Sjokkerende

Nicklas Bendtner går gratis til F.C. København, hevder den danske avisa B.T.

BENDTNER: Nicklas Bendtner er klar for FC København etter å ha vært ute i kulden i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nicklas Bendtner (31) er klar for F.C. København, men Rosenborg får null kroner for spissen, ifølge danske B.T.

- Sjokkerende røverkjøp, skriver avisa.

B.T. skrev i midten av august at Rosenborg var villig til å gi bort dansken gratis. Nettopp den muligheten grep Ståle Solbakken da de andre angriperne hans begynte å falle som fluer.

Ifølge avisa skal det bare ha gått noen timer fra da Solbakken bestemte seg for å hente Bendtner, til han ble presentert i hovedstadsklubbens hvite trøye med nummer 32 på ryggen.

- Avtale med FCK

Overfor Dagbladet ønsker derimot ikke sportslig leder i Rosenborg, Stig Inge Bjørnebye, å kommentere spekulasjonene fra den danske avisa.

- Vi har en avtale med F.C. København om å ikke gå ut med detaljer rundt overgangen. Det er stort sett vanlig praksis, og sånn ble det også i dette tilfellet, sier Bjørnebye tirsdag ettermiddag.

Bjørnebye forteller videre at prosessen rundt å få dansken klar for FCK ikke var veldig krevende.

- Nicklas hadde flere alternativer, men det var dette han ønsket seg. Prosessen med København var fin, og det ble en fin løsning for alle parter, sier Bjørnebye til Dagbladet.

Korttidskontrakt

Bendtner presenteres først i morgen, men spissen har allerede tatt til Instagram for å fortelle sine følgere om at det er en drøm som går i oppfyllelse:

Den tidligere Arsenal-spilleren får bare fire måneder på å overbevise. Det er lengden på kontrakten hans med FCK.

- Nå får Nicklas fire måneder i FCK på å bevise sin verdi, men hvis det er et sted der Nicklas ikke vil mislykkes, er det i FCK, sier Mathias Zanka Jørgensen, tidligere lagkamerat av Bendtner på landslaget, til B.T.

Robert Skov, som ble toppscorer for FCK i fjor, har også troa.

- Det er ingen som tviler på Bendtners kvaliteter. Det viser resultatene hans. Som fan av FCK håper jeg at det blir en suksess, sier den nåværende Hoffenheim-spilleren, som tror Solbakkens spillestil passer Bendtner godt.

Rosenborg-karrieren

Det var i mars 2017 at dansken skrev under for Rosenborg. Bendtner fikk totalt 86 kamper for klubben, og scoret 35 mål. Danskens siste kamp for trønderne var i 3-0-taper borte mot erkerivalen Molde i april.

Siden starten av inneværende sesong har Bendtner imidlertid vært ute i kulden, og i mai bekreftet Stig Inge Bjørnebye overfor Dagbladet at Bendtner hadde spilt sin siste kamp for klubben.

Dermed har det vært ventet at 31-åringen ville forlate Rosenborg i løpet av dette overgangsvinduet.

Før dansken gikk til Rosenborg, spilte han blant annet for storklubbene Arsenal og Juventus. Han har også spilt for Birmingham, Sunderland, Wolfsburg og Nottingham Forest.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer