Avslører problemer

Bryllupstale, coronavaksine og søvnproblemer gjorde at Heidi Weng (30) beskriver august som «unormalt tungt». 30-åringen vurderer tøffe valg for å sikre OL-formen.

SLEIT MED SØVN: Heidi Weng, her fra Sognefjellet tidligere i vår, hadde noen tøffe dager i august.
SLEIT MED SØVN: Heidi Weng, her fra Sognefjellet tidligere i vår, hadde noen tøffe dager i august. Vis mer
Publisert

LAVAZÈ PASS (Dagbladet):

- Kanskje jeg trengte det?

Heidi Weng har nettopp fortalt Dagbladet at august var tung for henne. Etter et privat høydeopphold i Lavazé i sommer, dro 30-åringen tilbake til Norge.

Der ventet Blink-festivalen, dose to av covidvaksinen og bryllup. Spesielt det ene - til bestevenninna Martine Ek Hagen - kom til å prege kvinnen fra Ytre Enebakk.

- Det har vært en bra sommer, men det var en dårlig august. Det var to uker hvor jeg følte at jeg ikke orket å stå på så bra, sier Heidi Weng til Dagbladet.

Seinere i intervjuet legger hun til:

- Det er helt greit, men jeg kjente det før jeg kom hit (høydesamling i Italia) at august hadde vært unormalt dårlig. August var kjipt, men sånn «erre». Nå er det september heldigvis. Jeg er ferdig med august nå.

Sov ikke på ei uke

Corona-vaksinen satte sine preg, og på toppen av det hele skulle Heidi Weng være forlover i bryllupet til venninna og tidligere landslagsutøver i langrenn - Martine Ek Hagen.

- Så der ble det tale og greier. Det er ikke min favoritt, for å være ærlig, men jeg tror det gikk greit.

- Du gruet deg?

- Noe inn i helsike også. Jeg sov nesten ikke på ei uke. Ja, det var … Ja. Jeg vet ikke helt … Akkurat det der er noe jeg ikke liker. Kanskje man skulle tro at det er null problem, men for meg er det kjempestress. Det er så mange som er flinke, så da blir jeg enda mer nervøs. Jeg husker nesten ikke at jeg var ferdig.

- Hvordan var det etter talen?

- Jeg var fortsatt nervøs etter talen. I starten var det helt grusomt, men så gikk det over etter hvert. Jeg skal ikke klage så mye. Jeg fikk i hvert fall utfordret meg selv.

- Hvordan var det ellers der?

- Det var perfekt. Det la lista altfor høyt for dem som kommer etter. Jeg tror ikke jeg skal gifte meg.

FORNØYD: Heidi Weng er fornøyd med jobben hun har lagt inn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
FORNØYD: Heidi Weng er fornøyd med jobben hun har lagt inn. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tøffe valg

Hedi Weng avsluttet fjorårets sesong med VM-sølv og verdenscupseier, men oppkjøring ble preget av coronapandemien som herjet. I år jager hun OL-suksess.

Weng er imidlertid ikke stresset over problemene i august.

- Jeg vet hvorfor det var sånn - det var mye som skjedde. Jeg fikk det til, men det var ikke fordi jeg hadde trent meg i hjel. Kanskje jeg bare trengte det?

OL er naturlig nok det store målet for Weng. Kvinnen med 12 verdenscupseire og to seire i verdenscupen totalt, i tillegg til Tour de Ski, har også en OL-bronse fra Sotsji i 2014.

Weng er villig til å ta tøffe valg for å være klar på startstreken i Beijing i februar. Tour de Ski henger i en tynn tråd for kvinnen som har hatt for vane å gå så mange renn som mulig gjennom karrieren:

- Jeg har tenkt på litt forskjellig. Jeg tror ikke jeg kommer til å fullføre touren, men man skal aldri si aldri. Jeg har alltid gått Tour de Ski og alt som er (bortsett fra i fjor). Den siste bakken koster ekstremt mye, men jeg har kjempelyst, forklarer hun.
Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer