Avslører RBK-fester

«Det var på et litt annet nivå enn hva vi var vant til.» Det sier Pål André Helland om festlighetene i luksusvillaen til Nicklas Bendtner i Trondheim.

GLADGUTT: Nicklas Bendtner. Foto: Hans Arne Vedlog
GLADGUTT: Nicklas Bendtner. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sjelden har en spiller skapt mer ståhei enn Nicklas Bendtner (33) da han kom til Rosenborg i 2017. På papiret var han en dansk verdensstjerne i Eliteserien.

- En suveren type, sier Pål André Helland (31) til Dagbladet i dag. Men mye har skjedd siden den gang: Bendtner har lagt opp på toppnivå. Og Helland har signert en toårskontrakt med Lillestrøm.

Til Dagbladet forteller kantspilleren at den danske spissen var «en dundrende suksess i 1,5 år».

Og:

Han var også en sosial fyr utenfor banen.

LERKENDAL-PROFIL: Nicklas Bendtner spilte i Rosenborg fra 2017 til 2019. Foto: Ole Martin Wold / NTB
LERKENDAL-PROFIL: Nicklas Bendtner spilte i Rosenborg fra 2017 til 2019. Foto: Ole Martin Wold / NTB Vis mer

Utgangspunktet for festlighetene var Bendtners 18-millionersvilla på Charlottenlund i Trondheim. Den ble solgt for bare noen uker siden. Og 517 kvadratmeter borget for selskapeligheter.

PALASS: Nicklas Bendtner bodde i dette huset i Trondheim da han spilte i Rosenborg. Foto: EiendomsMegler 1
PALASS: Nicklas Bendtner bodde i dette huset i Trondheim da han spilte i Rosenborg. Foto: EiendomsMegler 1 Vis mer

- Vi hadde en del fester der, sier Helland til TV 2-podkasten B-laget.

- De som kommer opp som juniorer, eller fra andre klubber i Norge, men egentlig for de fleste i garderoben: Når de har vært på fest, så er det sånn folk flest forbinder med fest. Da de kom hjem til Nicklas på den første festen - og det var vakthold, servitører, egen DJ og fri bar - fikk de aller fleste store øyne.

ROSER BENDTNER: Pål André Helland minnes tida til Nicklas Bendtner i Rosenborg med glede. I dag er Helland Lillestrøm-spiller. Foto: Bjørn Langsem
ROSER BENDTNER: Pål André Helland minnes tida til Nicklas Bendtner i Rosenborg med glede. I dag er Helland Lillestrøm-spiller. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Helland husker en bursdagsfest hos Bendtner. Spillere med kjærester - og kompiser - var på et utested i Trondheim. Da lokalet begynte å fylles opp, fikk unggutta beskjed om å invitere folk de ville ha med videre på festen. Utenfor sto busser og ventet. Plutselig forsvant rundt hundre personer hjem til Bendtner.

- Smukke piger?

- Ja, det var lett å dra den dit, sier Helland til B-laget.

Overfor Dagbladet påpeker 31-åringen at det ikke bare var Bendtner som var sosial.

- Vi var veldig sosiale i alle de åra vi vant gull i Rosenborg, forteller han.

Den danske fotballrebellen har aldri lagt skjul på at han er glad i «det smukke liv». Overfor avisa B.T. avslører han at han brukt 50 millioner danske kroner på poker og festing de siste 13 åra.

- Jeg har tapt veldig, veldig mye penger. Helt urealistisk mye penger, sier han i en dokumentarserie på Dplay.

Helland skryter av den første tida til Bendtner i Rosenborg.

- Han var en dundrende suksess i 1,5 år. Så lugget det litt på slutten. Han tok vel lysken før fotball-VM (i 2018). Da gikk lufta litt ut av prosjektet, sier han til Dagbladet.

- Det første året tok han oss nesten alene til gruppespillet i Europa. Det var veldig avgjørende. Han var en fantastisk type. Jeg er veldig glad for å ha blitt kjent med ham. Jeg tror han ble glad i Trøndelag også. Det er litt friskere luft der enn hva han var vant til.

GRÅTKVALT: Nicklas Bendtners kjæreste, Philine Roepstorff, forteller for første gang om da den tidligere Rosenborg-stjerna var utro. Video: Dplay Vis mer

Bendtner var ferdig i klubben i 2019. Han ble aldri favoritten til daværende trener Eirik Horneland. Etterpå prøvde han seg noen måneder i F.C. København, før han la opp.

- Har dere kontakt i dag?

- Vi ringes ikke ned. Vi kan sende en melding eller snapp, sier Helland.

- Men vi er voksne folk, vi har hvert vårt å stri med. Vi kan ikke ha blodkontakt med alle, men vi snakker med jevne mellomrom.

STIKK: Nicklas Bendtner er klar for F.C. København etter å ha vært ute i kulda i Rosenborg. Video: FC København og NTB Scapix. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Da Bendtner spilte i Rosenborg, var han sammen med modellen Philine Roepstorff. Det er slutt. Og det samme er fotballkarrieren.

For Helland handler det nå om å stille inn formen til seriestart. Lillestrøm åpner borte mot Strømsgodset 16. mai.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer