Avslører returplan etter skrekkvelt

Fabio Jakobsen har vist seg for første gang etter skrekkvelten som nesten tok livet hans i august. Nå vil han være tilbake i konkurranse i løpet av det neste året.

VOLDSOM KRASJ: Her har Fabio Jakobsen flydd over gjerdet og sykkelen hans er det eneste som er med i bildet. Foto: Szymon Gruchalski / Forum / AFP
VOLDSOM KRASJ: Her har Fabio Jakobsen flydd over gjerdet og sykkelen hans er det eneste som er med i bildet. Foto: Szymon Gruchalski / Forum / AFP Vis mer
Publisert

På den første etappen av Polen Rundt gikk det alvorlig galt for Fabio Jakobsen. Spurteren ble presset ut til siden og dundret inn i reklameskiltene.

Spurteren havnet i kunstig koma og var i en periode i livsfare, men legene reddet livet hans. Likevel var situasjonen alvorlig og nederlenderen har vært gjennom omfattende operasjoner for å rekonstruere ansiktet.

Han er fortsatt ikke ferdig med alle operasjonene, men denne uka delte han et bilde av seg selv tilbake på sykkelen. Det er første gang han viser ansiktet etter den forferdelige krasjen.

- Tilbake på sykkelen igjen. Det har vært litt av en reise til nå. Med denne posten vil jeg takke alle legene som har hjulpet meg på veien. Det samme gjelder Deceuninck-Quick-Step og alle sponsorene på laget for støtten i rehabiliteringsprosessen, skriver Jakobsen i Instagram-innlegget.

Comeback-planer

I innlegget presenterer han også planer om et treningscomeback.

- Ser allerede fram til den neste operasjonen i januar. I mellomtida vil jeg sakte begynne å trene igjen, avslutter nederlenderen.

Planene blir bekreftet av Deceuninck-Quicsteps laglege Yvan Vanmol overfor nettstedet Cyclingnews, som erfarer at Jakobsen skal bli med på lagets treningsleir i januar.

Der vil legen finne ut om et comeback på sykkelen er mulig.

- Det som kan bli det vanskeligste for ham er det store fysiske tapet han har hatt. Vi vil måtte justere treningsmengden til hva han kan gjøre og ikke hva han allerede vil gjøre. Jeg tror hans mål er å være tilbake i løpet av det neste året, sier Vanmol til nettstedet.

STYGT: Under spurten om seieren på første etappe i sykkelrittet «Polen rundt» skjedde dette. Video: Eurosport. Reporter: Elias Kr. Zahl-Pettersen Vis mer

Rask bedring

Tidligere i november delte Jakobsen med følgerne sine at han hadde tatt ut de rapporterte 130 stingene fra ansiktet.

- Fire uker etter rekonstruksjonen av øvre og nedre kjeve var det på tide at stingene kom ut. Prosessen med å bli frisk går bra. Beinet som er transplantert må vokse seg sterkt og fast de neste fire månedene. Neste operasjon er planlagt i 2021. I løpet av noen uker bør bekkenet mitt være leget og sterkere enn før. Fra da av kan jeg sakte begynne å trene på sykkelen igjen, skrev Jakobsen den gang.

Nederlenderen har vist rask bedring etter skrekkvelten og ei drøy uke etter krasjen kunne man se at Jaokbsen klarte å gå for egen maskin. Bildene av syklisten som gikk fra en ambulanse til et fly forbløffet en hel verden.

Nå ser det ut til at rehabiliteringen virkelig går riktig vei, og hvem vet, kanskje forbløffer Jakobsen verden med igjen å spurte for seirer i framtida.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer