Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Martin Johnsrud Sundby:

Avslører ryggskade

Aleksandr Bolsjunov vant i Lillehammer. Hans Christer Holund tok andreplassen. Sundby fikk også en opptur.

SØLV: Hans Christer Holund måtte se seg slått av Alexander Bolshunov under dagens tremil med skibytte. Stort, sa Lyn-løperen etter løpet. Video: NRK / Løkås Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): En fronttrio bestående av Hans Christer Holund, Emil Iversen og Aleksandr Bolsjunov var løperne som skulle kjempe om seieren etter at Johannes Høsflot Klæbo måtte slippe.

Hans Christer Holund var i duell med Bolsjunov lenge, men russeren gikk til slutt seirende ut etter at han dro fra like før oppløpet.

Iversen hang lenge med, men etter hvert gikk trønderen tom for krefter og måtte gi slipp på sine to konkurrenter i teten.

Sliter med ryggskade

Martin Johnsrud Sundby hadde på sin side en opptur etter en tøff start på sesongen.

- De første ti-tolv kilometerne så er problemene der, men så løsner det litt etter hvert, og det er godt å kjenne, sier han til Dagbladet.

- Følte du på kroppen at denne oppturen kom?

- Nei, jeg gjorde ikke det. Jeg har vært veldig skeptisk og jeg tok en vurdering på om jeg i det hele tatt skulle hoppe på dette her, sier Sundby.

ALDRI SPENNENDE: Etter bare to kilometer satte Johaug inn rykket under dagens 15 kilometer med skibytte. Ingen var i nærheten av å ta henne igjen. Video: NRK Vis mer

Grunnen til Sundbys skuffende sesongstart er på grunn av ryggproblemer.

- Ryggproblemene resulterer i avklemming og nerveproblemer, der jeg mister kraften i beina. Det er helt nytt for meg, så jeg prøver å søke litt erfaring, sier han.

Han sier at lagkamerater har hjulpet ham med ryggproblemene, med tanke på at de også har slitt med det samme.

- Til nå har det vært Didrik Tønseth og Niklas Dyrhaug sine øvelser. De har mye erfaring med tilsvarene problematikk, og det hjelper meg å ha lagkompiser som har vært i samme båt før, forteller Sundby.

Tett start

Før rennet kom det rykter om at Iivo Niskanen kom til å kjøre hardt ut fra start av, og at han ville prøve å rykke fra tidlig. Under intervju med NRK var Klæbo klar over Niskanens taktikk, og påpekte at de måtte følge nøye med på ham.

Det var en tett start, og på første runde var det få tideler mellom flere av favorittene. Etter 3,6 kilometer var det Iversen, Mattis Stenshagen og Klæbo som lå foran.

Etter hvert tok nordmennene grep, og det var fire nordmenn i tetgruppa etter 9,9 kilometer-plasseringen. De fire var Klæbo, Iversen, Hans Christer Holund og Simen Hegstad Krüger.

Holund satte opp farten

Under skibyttet gikk de fire nordmennene inn med få sekunders mellomrom, i tillegg til at Niskanen, Denis Spitsov, Aleksandr Bolsjunov og Jens Burman fulgte med. Det var med andre ord fortsatt tett mellom favorittene.

Etter skibyttet prøvde Hans Christer Holund seg, og bidro til å få skikkelig fart på tetgruppa. Blant dem som fulgte etter ham var Iversen og Bolsjunov.

På det tidspunktet var nok Iversen favoritt, med tanke på hans spurteferdigheter.

Men det endte med en duell mellom Bolsjunov og Holund, og det var førstnevnte som stakk av med seieren.