Avslører sannheten bak svensk drama

Ny forklaring etter at fire svenske kvinner ble sendt hjem fra høydesamling.

SENDT HJEM: Ebba Andersson. Foto: NTB
SENDT HJEM: Ebba Andersson. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I går kom beskjeden om at fire svenske kvinner var sendt hjem fra høydesamling i franske Font-Romeu

De fire, Charlotte Kalla, Moa Lundgren, Ebba Andersson og Emma Ribom, sleit med magesmerter, skrev Aftonbladet.

Der og da trodde legene at det dreide seg om at de hadde fått i seg dårlig mat, men de fire ble likevel sendt hjem til Sverige for ytterlige tester.

I dag viser det seg at den første diagnosen etter alle solemerker var feil, og at det var mer alvorlig enn dårlig mat.

- Vi har sjekket både Ebba (Andersson) og Charlotte (Kalla), og det ser ut som de er rammet av et virus, sier landslagslege Per Andersson til Expressen.

- Det har hemmet dem i lengre tid enn vi vanligvis ser. Det har vært tøft, men nå er de på bedringens vei. Da jeg snakket med dem i går var de begge piggere.

LAVAZÈ: De norske skiguttene er for tiden på høydesamling i Italia. Video: Haarstad/Særsland/Løkås Vis mer

Det svenske landslaget har vært i franske Font-Romeu i knappe tre uker, og planen var at laget skulle dra samlet hjem i slutten av uka. De fire mistet dermed viktige døgn i høyden, og spesielt ille er det for Charlotte Kalla - som har slitt med magesmertene gjennom hele denne uka.

- Det er aldri bra at noen blir sendt hjem. Dette er viktig for oss med tanke på OL, men samtidig er vi bare i september, uttalte dametrener Stefan Thomson til Aftonbladet i går.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer