Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslører sannheten etter raseriet

Sadio Mané var rasende. Nå åpner Jürgen Klopp opp om møtet i etterkant av episoden.

GA KLAR BESKJED: Sadio Mané greide ikke å holde frustrasjonen tilbake i oppgjøret mot Burnley. Foto: NTB Scanpix
GA KLAR BESKJED: Sadio Mané greide ikke å holde frustrasjonen tilbake i oppgjøret mot Burnley. Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Liverpool - Manchester United, søndag 17.30 på TV 2 Sport Premium

Det ser ikke ut som at Liverpool kan gjøre noe feil om dagen. Merseyside-laget flyter på en lang rekke uten tap, og er på vei mot klubbens første Premier League-gull.

I skrivende stund er oddsen på gull til Jürgen Klopps mannskap 1.04, altså lavere enn det var på Larviks håndballkvinner på hjemmebane i glansdagene.

Raste mot lagkamerat

Til tross for at det flyter på banen, har det murret i Liverpool-troppen. Årets sesong startet med flere spekulasjoner om en isfront mellom angrepsspillerne Sadio Mané og Mohamed Salah.

Ryktene kom etter at Liverpool vant 3-0 mot Burnley i august.

Det som fikk ryktebørsen til å eksplodere, var at Salah valgte å avslutte selv da makker Mané var på blank kasse. Senegaleseren ga umiddelbart klar beskjed om hva han mente, og slo ut med armene og satte øynene i spissmakkeren.

Mané var også fly forbannet da han måtte sette seg på innbytterbenken like etter. Angriperen var så rasende at han måtte holdes igjen av Liverpool-reservene på benken.

Engelske tabloider kastet seg over situasjonene - og skrev at det lenge hadde vært gnisninger mellom duoen.

FRESTE: Sadio Mane var tydelig irritert. Foto: NTB Scanpix
FRESTE: Sadio Mane var tydelig irritert. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Avslører sannheten

Spillerne selv dysset ned det hele, og Klopp forklarte umiddelbart at slike ting kunne skje:

- Mané er en fyr med følelser. Vi er alle individualister. Ikke alt gikk som han ønsket. Vi skal oppklare dette i garderoben, uttalte Jürgen Klopp til Sky Sport.

Foran helgas møte mellom Manchester United og Liverpool på Anfield forteller Klopp hva som egentlig skjedde. Selv om spillerne fortalte offentlig at det ikke var noen problemer, kalte Klopp begge to inn til møter for å forsikre seg om at alt var bra.

Klopp forteller til Sports Illustrated at han hadde alvorsprat med både Salah og Mane på kontoret dagen etter oppgjøret. Der fikk de luftet ut.

- Det ser så stort ut når det skjer på en fotballbane. Alle tenker bare: «Herregud, hvordan kan du gjøre det der?» Men jeg bare snakket med dem, sier tyskeren til nettstedet.

Midtbanesliteren Georginio Wijnaldum forklarer til SI at Klopp har en egen evne til å se slike situasjoner:

- Han forsøker alltid å løse problemene. Han har en egen evne til å forstå hvorfor personer er sinte.

Er historie

Der og da så det kanskje mørkt ut, men Liverpool-duoen har virkelig tent på alle pluggene på banen denne sesongen. Salah og Mane har 11 og 10 mål i ligaen. Selv om det er et stykke bak Jamie Vardy (17) og trioen Danny Ings, Marcus Rashford og Pierre-Emerick Aubameyang (14 mål), sier det mye om kvalitetene til de to angrepsspillerne.

Og som Mane selv sier - episoden i august er historie:

- Dette kan skje. Han så meg ikke og jeg var frustrert. Vi er veldig, veldig gode venner og vi har lagt det bak oss.