Christian Eriksen:

Avslører skjult hyllest

Christian Eriksen gratulerte lagkameratene etter 4-1 seieren over Russland. Underveis i kampen ble han hyllet av trener Kasper Hjulmand på en spesiell måte.

JUBEL: Danmark herjet mot Russland, og er videre i gruppe B! VIDEO: NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program
  • Russland – Danmark 1–4 (0–1)

Rundt sitt høyre håndledd hadde treneren et lite armbånd.

- Det er første gang jeg har på et smykke, det er en liten fotball på. Det er Christian som er her. Jeg tenker masse på ham. Han er med oss i våres hjerter, vi smadret dem for hans skyld, sa Hjulmand etter Russland-seieren ifølge Ekstra Bladet.

HYLLEST: Det røde armbåndet med en fotball på rundt Kasper Hjumands høyre håndledd var en hilsen til Christian Eriksen. REUTERS/Wolfgang Rattay
HYLLEST: Det røde armbåndet med en fotball på rundt Kasper Hjumands høyre håndledd var en hilsen til Christian Eriksen. REUTERS/Wolfgang Rattay Vis mer

Danskenes EM har hittil vært preget av Eriksens hjertestans i åpningskampen mot Finland, hvor de til slutt tapte.

Mot Belgia kjempet de som løver for lagkameraten som har blitt en stor inspirasjon, men tapte.

Mot Russland ble det en festkveld i Parken, med 4-1-seier, og avansement til kvartfinale sikret. Det gledet også Eriksen selv.

- Christian skrev umiddelbart til oss etter seieren. Det var fantastisk å høre fra han, sa forsvarsspiller Jens Stryger Larsen etter kampen.

Besøkte lagkameratene

Eriksen, som nå er utskrevet fra rikshospitalet i København, besøkte fredag den danske landslagstroppen.

Flere av spillerne og landslagstrener Kasper Hjulmand har forklart hvordan besøket løftet stemningen betraktelig foran Russland-kampen.

– Det er fantastisk at han at han støtter og er der for oss, sier Jens Stryger Larsen, som ikke vil røpe hva det sto i meldingen fra Eriksen:

– Det holdes innad i troppen.

FREMDELES GOD: Thierry Henry la opp for flere år siden, men han har ikke glemt gamle kunster. Video: UEFA Vis mer

Ekstra motivasjon

Midtbanespilleren Christian Nørgaard sier at det smakte ekstra godt med avansement til åttendedelsfinalen, etter de tøffe dagene de har vært igjennom.

– Vi har vært igjennom så mye den tiden vi har vært sammen. Vi ble alle enig om at dette ikke var det siste kapittelet. Vi ville gjøre alt for å vinne kampen, og etter all sannsynlighet ville det være nok å gå videre, sa Brentford-spilleren, og fortsatte:

– Vi må få lov til å nyte seieren i kveld og følelsen av å gå videre, etter alt vi har vært gjennom som et lag. Det var ingen tvil om at seieren også var for Christian, sa han.

Danmark møter Wales i neste runde. Kampen spilles 18:00 lørdag kveld.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer