TRIVES: Ole Gunnar Solskjær bruker Romelu Lukaku på en helt annen måte enn Jose Mourinho. Det er spissen glad for. Her etter 2-0-scoringen mot Reading i går. Foto: Dave Thompson / Pa Photos / NTB Scanpix
TRIVES: Ole Gunnar Solskjær bruker Romelu Lukaku på en helt annen måte enn Jose Mourinho. Det er spissen glad for. Her etter 2-0-scoringen mot Reading i går. Foto: Dave Thompson / Pa Photos / NTB ScanpixVis mer

Solskjær hjelper Lukaku på treningsfeltet

Avslører Solskjær-grep ved første møte: - Overrasket

Romelu Lukaku har fått en ny giv under Ole Gunnar Solskjær.

Ole Gunnar Solskjær kunne ikke fått en bedre start som Manchester United-trener. Lørdag tok de røde djevlene sin femte seier på fem kamper under nordmannen.

I 2-0-seieren mot Reading scoret Romelu Lukaku ett av målene. Belgieren er én av flere spillere som har blomstret siden Solskjær tok over.

Den storvokste spissen står med tre mål på de tre siste kampene - det samme som han scoret i løpet av de tre siste månedene under José Mourinho.

Lukaku mener Solskjær har fått klubben tilbake på riktig spor.

- Jeg tror vi har kommet tilbake til oss selv, og det er flott å se at spillerne nyter det og vinner kamper. Det er det viktigste, sier Lukaku til MUTV etter cupkampen, sitert av blant annet Goal.

Lærer av Solskjær

Solskjær har fått et luksusproblem på spissplassen nå som både Marcus Rashford og Lukaku har vist god form på topp.

Nordmannen har tidligere fortalt at han håper å kunne lære Rashford, som står med fire målpoeng siden Solskjærs ankomst, å være litt mer rolig i boksen.

SOLSKJÆR: Dette mener folket om Solskjærs innsats i Manchester United. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Søndag kveld publiserte Manchester United et intervju med Lukaku hvor han roser Solskjær, og avlsører at den nye United-sjefen tok grep allerede ved første møte.

- Han har lært meg mye, sier han og nevner bevegelser som et eksempel.

- Men han er åpenbart klar over hvilken type spiss jeg er. Helt siden dagen jeg kom tilbake til treningsfeltet, har han gjort en total analyse av meg. Jeg ble virkelig overrasket, men det har hjulpet meg mye og jeg ser fram til å jobbe videre med ham, sier stjernespissen.

Smitter over

I intervjuet forteller Lukaku at han liker at Solskjær snakker mye med ham, og sier at han nyter å spille fotball under nordmannen.

- Arbeidet vi har lagt ned de siste ukene har vært bra, og jeg jobber hver dag for å forbedre spillet mitt. Han var iskald foran mål, og det er noe jeg liker.

På spørsmål om Solskjærs kliniske avslutningsferdigheter er i ferd med smitte over på ham, svarer han bekreftende:

- Ja, jeg tror det.

NY ROLLE: Bruken av Romelu Lukaku ble et samtaleemne etter 4-1-kampen mot Bournemouth. - Han forstår hva slags spiss du er og spiller på dine styrker, sier Lukaku Foto: Magi Haroun / REX / Shutterstock / NTB Scanpix
NY ROLLE: Bruken av Romelu Lukaku ble et samtaleemne etter 4-1-kampen mot Bournemouth. - Han forstår hva slags spiss du er og spiller på dine styrker, sier Lukaku Foto: Magi Haroun / REX / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

- Han spiller på dine styrker

Også etter 2-0-seieren mot Reading kunne Lukaku røpe at Solskjær har vist ham noen triks.

- På trening når vi avslutter, så hjelper han oss mye. Hvordan skal du treffe ballen, hvordan skal du bevege deg vekk fra ballen, sier Lukaku.

Under José Mourinho har Lukaku måttet finne seg i å spille mye med ryggen vendt mot mål, men under Solskjær har dette endret seg.

- Måten han ønsker å spille på, er bra for meg. Han ønsker at jeg skal være i en posisjon som jeg vil være i. Han forstår hva slags spiss du er og spiller på dine styrker, sier Lukaku, noe som kan tolkes som et lite stikk til Mourinho.

Ønsker å betale Solskjær

Nettopp dette var et samtaleemne under Solskjærs pressekonferanse etter 4-1-seieren mot Bournemouth. Da kom Lukaku inn fra benken og scoret.

- Han er et godt oppspillspunkt, men hvis du forteller ham at han skal være det, så vil han aldri ha ansiktet vendt mot mål, sa Solskjær, og la til:

- I dag så var han rettvendt slik at han kunne løpe i bakrom eller mot ballen. Han har egenskapene til en topp, topp spiss.

Lukaku bruker de samme ordene når han forteller om fordelene ved å bruke han på den måten. Nå ønsker han å gi Solskjær noe tilbake.

- Han gir meg mye hjelp og jeg ønsker å betale ham med scoringer.