Rio Ferdinand vil ha Solskjær permanent

Avslører Solskjærs kalde side: - Det er bare en forkledning

Rio Ferdinand trekker fram et kynisk øyeblikk som gjør Solskjær verdig United-jobben på lang sikt.

Rio Ferdinand trekker fram et øyeblikk som avgjørende for hvorfor nettopp Ole Gunnar Solskjær bør få United-jobben. Foto: NTB scanpix
Rio Ferdinand trekker fram et øyeblikk som avgjørende for hvorfor nettopp Ole Gunnar Solskjær bør få United-jobben. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Solskjær har fått tilbake smilet hos spillerne og gitt dem tilbake gleden ved å spille fotball, uttalte Wayne Rooney i forbindelse med helgas kamp mot Crystal Palace. Og det er liten tvil om at det er en helt annen gnist i spillere som Paul Pogba og Marcus Rashford nå enn før.

Positivitet og glede har allerede blitt et veletablert narrativ om nordmannens suksess i Manchester United, og Ole Gunnar Solskjærs gode humør, kontakt med spillerne og engasjement har også blitt brukt som en kontrast til forgjengerens mangel på disse kvalitetene.

Samtidig har det lekket ut detaljer om en mer bestemt og tøff utgave av nordmøringen som ikke alle er like godt kjent med. Og det er disse kvalitetene hans tidligere lagkamerat, Rio Ferdinand, peker på når han skal begrunne hvorfor Solskjær bør få jobben på permanent basis.

MANCHESTER UNITED: Dette synes fansen om jobben Ole Gunnar Solskjær gjør. Video: Håkon Brandsnes Vis mer

- Forsvant ved første mulighet

For der Rooney fortsetter å trekke fram Solskjærs smittende positivitet, er det noe stikk motsatt som gjør at Ferdinand har falt for nordmannen.

- Vi kan sitte her og si at han er «the Baby-Faced Assassin», men det er bare en forkledning han bruker. Bak alt det, er det en kaldhet i ham. Han vil ikke gi ved dørene når det kommer til ta ansvar, og han har ingen problemer med å fortelle en spiller at han ikke er noe for ham, mener den tidligere midtstopperen, som har blitt intervjuet av Goal.

Marouane Fellaini har vært en uglesett karakter, som ikke har frambrakt engasjement hos fansen helt siden han kom til klubben i 2013. Fellaini har mange gode kvaliteter, men ikke kvaliteter som nødvendigvis passer en Manchester United-måte å spille fotball på. Derfor var ikke Ferdinand overrasket da Solskjær sendte ham til Kina i januarvinduet.

- Se på Fellaini. Han hadde vært i klubben i flere år, men forsvant i det første vinduet han (Solskjær) hadde sjansen til å få ham ut. Det var Ole som bestemte at Fellaini ikke passet for ham. Han er ikke redd for å ta de avgjørelsene og det er det toppmanagerne i alle de store klubbene gjør, sier Ferdinand.

Slike tøffe avgjørelser mener han gjør Solskjær verdig en lengre kontrakt i verdens største fotballklubb.

Tungt utgangspunkt

Onsdag kveld møter Solskjær og United PSG i Paris. Lagene skal kjempe om videre avansement til kvartfinalen i Champions League, og engelskmennene har et vanskelig utgangspunkt.

Solskjærs så langt eneste tap kom da franskmennene stakk av med 2-0 på Old Trafford.

Til returoppgjøret mangler United flere sentrale spillere. For eksempel er Paul Pogba suspendert og Anthony Martial skadet, og Solskjær trenger et lite mirakel om det skal bli flere europeiske kvelder i Manchester resten av sesongen.

I ligaen går det bedre, hvor laget er ubeseiret under nordmannen. Til helga venter en svært viktig kamp mot Arsenal. For øyeblikket er et United som innehar 4.-plassen som sikrer Champions League også neste sesong, men et tap for London-laget gjør at de bytter posisjon på tabellen.

Solskjærs resultater så langt har gjort det vanskelig for ledelsen å se bort fra hans navn når en ny manager skal ansettes til sommeren. Mauricio Pochettino har blitt nevnt som den tøffeste konkurrenten, men ifølge ESPN er nordmannen per dags dato den eneste kandidaten til stillingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer