I DUBAI: Ole Gunnar Solskjær tok med seg spillegruppa til Dubai for å trene til de kommende storoppgjørene mot blant annet Tottenham og Liverpool. Foto: REUTERS/Scott Heppell/NTB Scanpix
I DUBAI: Ole Gunnar Solskjær tok med seg spillegruppa til Dubai for å trene til de kommende storoppgjørene mot blant annet Tottenham og Liverpool. Foto: REUTERS/Scott Heppell/NTB ScanpixVis mer

Scott McTominay avslører Solskjærs planer for storkampene

Avslører Solskjærs mesterplan under Dubai-leiren

Den skotske midtbanespilleren Scott McTominay utdyper hva Manchester United har øvd på under sitt seksdagersopphold i Dubai.

Ole Gunnar Solskjær har jobbet med en plan for hvordan Manchester United skal slå topplagene i ligaen og Champions League og har brukt treningsleiren i Dubai til å innprente den hos spillerne sine, sier midtbanespiller Scott McTominay til The Telegraph.

I løpet av de neste fem-seks ukene står flere toppkamper på terminlista til de røde djevlene. I løpet av perioden fram til midten av februar venter Tottenham i ligaen, Arsenal i FA-cupen, Paris Saint-Germain i Champions League før de tar imot erkerival Liverpool i ligaen.

- Jobbet med forskjellige formasjoner

AVSLØRER: Scott McTominay forklarer hva som skjer på Manchester Uniteds treningsleir i Dubai. Foto: NTB Scanpix
AVSLØRER: Scott McTominay forklarer hva som skjer på Manchester Uniteds treningsleir i Dubai. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Ifølge McTominay har Solskjær brukt oppholdet i De forente arabiske emirater til å styrke spillernes fitnessnivå og samholdet i troppen. Men ikke nok med det, for Solskjær skal også ha jobbet spesifikt med taktikk og strategi til helgas møte med Spurs i ligaen.

- Dette er en god tid for troppen å komme oss vekk og ha mulighet til å bli en tettere knyttet gruppe, men vi har også klart å få jobbet virkelig hardt på forskjellige formasjoner og forskjellige måter vi ønsker å spille mot de store lagene i kampene som kommer, sier McTominay til den britiske avisa.

Solskjær hintet at dette var målet med turen etter FA-cupseieren over Reading lørdag.

- Vi trenger å bruke denne uka godt i forberedelse til Tottenham, men også mot kampene mot PSG og Liverpool i februar. Du gjør det ikke bare for Tottenham-kampen, vi forbereder for den, men også for kamper mot større og bedre klubber, sa Solskjær da.

SOLSKJÆR: Dette mener folket om Solskjærs innsats i Manchester United. Video: Ingebjørg Iversen / Dagbladet Vis mer

Solskjær har også fått en god nyhet på skadefronten. Paul Pogba var ikke med på starten av samlingen til Dubai etter å ha stått over mot Reading på grunn av en skade, men har nå kommet ned og sluttet seg til resten av spillergruppa. Dermed tyder det aller meste på at franskmannen er kampklar til storoppgjøret på Wembley.

- Dette er ingen ferie, vi kom hit for å jobbe. Treningen er intens ettersom vi forbereder oss til en storkamp vi må være klare for.

- Vi har gode forhold til å jobbe hardt og når vi reiser hjem er det med friske sinn og frisk luft slik at vi kan fokusere enda mer på oppgavene foran oss, sier Pogba.

Omdiskutert

Det har vært mye skepsis rundt denne treningsturen til Ole Gunnar Solskjær og hans menn. Flere menneskerettighetsorganisasjoner har ytret seg kritisk mot flere av forholdene, og mener at Emiratene bryter menneskerettighetene.

Tidligere meldte Dagbladet at Manchester United ikke hadde svart på spørsmålene om problemene denne turen kunne skape.

- Klubbens avgjørelse om å dra til Dubai for en kort treningstur i varmt vær er utelukkende på grunn av været og av praktiske reiseårsaker, skrev klubben i en e-post til Dagbladet forrige uke.