Premier League

Avslører Solskjærs overgangsplaner

Knyttes til unge britiske stjerner.

STORE PLANER: Det ryktes om en hektisk sommer for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
STORE PLANER: Det ryktes om en hektisk sommer for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Det har gått trått for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær den siste tida. Forrige runde i Premier League gikk de på et surt poengtap mot tabelljumbo Huddersfield, der det endte 1-1 til slutt.

Manchester United står dermed uten seier på de fem siste kampene i alle turneringer, og stemningen i klubben virker ikke å være like god nå som rundt nyttår.

Det fører til rykter om flere spillere som er på vei ut, og andre som er på vei inn i den tradisjonsrike klubben. Blant annet melder spanske AS at et av Uniteds lyspunkt denne sesongen, Ander Herrera, er så godt som klar for Paris Saint-Germain.

I tillegg har spillere som Ashley Young, Antonio Valencia, Alexis Sánchez, Juan Mata og Paul Pogba blitt linket bort fra United.

Engelske stortalenter nevnes

Nå hevder den anerkjente journalisten Sam Luckhurst, som skriver for lokalavisa Manchester Evening News, at Solskjær har sommerplanene klare.

Det sies ikke noe om hvilke spillere som er på vei ut, men han hevder blant annet at United skal være veldig interesserte i det engelske stortalentet Jadon Sancho (19). Engelskmannen spiller om dagen i Borussia Dortmund, og han har imponert stort for klubben som ligger på andreplass i tyske Bundesliga.

Lokalavisa skriver også at Declan Rice er en mann som er på blokka til Solskjær. Han har hatt en strålende sesong på midtbanen for West Ham, og han er bare 20 år gammel.

Samtidig hevdes det at Gareth Bale og Harry Maguire har vært under vurdering, men at de to britene er ikke like aktuelle i dag. Det begrunnes med at Gareth Bale nærmer seg 30-åra, og at spillere som Maguire ikke er like interessant i år.

UNITED-STJERNE: Paul Pogba fikk se video av sin egen finte av Dagbladets reporter. Franskmannen likte åpenbart det han så - og ba like gjerne om å få klippet tilsendt. Vis mer

Etter Huddersfield-kampen tok Solskjær seg litt tid til å snakke om overganger med pressen. Og han legger ikke skjul på at planlegginga er godt i gang.

- Jeg kommer til å ha siste ord når spillere skal inn eller ut. Vi har møter jevnlig, og jeg er fornøyd med hvordan det går nå, sa han, før han seinere la til:

- Ifølge dere så skal vi signere 250 spillere, men forhåpentligvis kan vi også få inn noen som dere ikke har skrevet om, sa Solskjær.

Og United-fansen trenger ikke vente lenge på overgangsnyheter, skal vi tro Manchester Evening News. For Solskjær vil ha stallen klar tidlig før sesongstart. Lokalavisa skriver at Solskjær ønsker å ha alt av overganger klart før sesongoppkjøringen er i gang 8. juli.

Varierende hell

Tidligere har United signert en rekke stjernespillere med varierende hell. Spillere som Angel di Maria, Paul Pogba, Romelu Lukaku, Alexis Sánchez, Bastian Schweinsteiger og Nemanja Matic er noen av de store navnene som har ankommet klubben etter at Sir Alex Ferguson ga seg som manager for klubben.

Også på dette området skal de ønske å forandre seg. Nå skal de ha etterspurt yngre spillere med framtida foran seg, og unggutter fra Uniteds reservelag kan bli promotert til førstelaget inn mot neste sesong.