Ole Gunnar Solskjær var rasende i pausen mot Reading

Avslører Solskjærs sinne: - Han gikk bananas

Chris Smalling om pausepraten der Ole Gunnar Solskjær skal ha «brølt i ansiktet på spillerne».

SOLSKJÆR-FEBER: Selv om Manchester United og Ole Gunnar Solskjær ikke spilte sin beste kamp mot Watford, er det ingen tvil om hvem som er hetest i byen akkurat nå. Video: Kristoffer Løkås Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det er nå litt over ei uke siden Ole Gunnar Solskjær ble ansatt fast i Manchester United, og siden offentliggjøringen har spillerne i større grad åpnet opp om de første månedene under nordmannen og hvordan han er som trener.

Journalist og forfatter Andy Mitten har blant annet skrevet i sitt skyggeportrett av Solskjær i FourFourTwo at de ansatte i klubben skal ha blitt forbløffet på grunn av nordmannens tidsbruk på detaljer.

Det var først og fremst behandlingen av spillerne som var den store forskjellen fra forgjenger José Mourinho.

- Han snakket med dem spiller for spiller. Hvis noen trengte en arm rundt seg - og noen av dem gjorde det - så fikk de det. Han er fantastisk med man-management, sier en kilde tett på klubben til FourFourTwo.

Chris Smalling, en av spillerne som har vært lengst i United, var ute med en skade da nordmannen kom inn, men midtstopperen sier at han kunne se hvordan atmosfæren forandret seg.

- Når Ole kommer med den troa og har den tilliten til oss, tar en arm rundt deg og sier: «Dere er gode spillere, det er en grunn til at dere er her i Manchester United», du kan se resultatene av det, sier Smalling til SPORTbible.

Saken fortsetter under videoen.

FÅR KRITIKK: Ole Gunnar Solskjær og spillerne hans får hard medfart i onsdagens aviser etter tapet mot Wolverhampton. Reporter: Christian Monge / Dagbladet. Vis mer

- Gikk bananas i pausen

Solskjær og flere andre i klubben var med da Football Beyond Borders feiret at Smalling har blitt en sponsor for veldedighetsorganisasjonen.

Der engelskmannen skryter av menneskekjenneren i Solskjær, røper han også at det også kan smelle hvis nordmannen ikke er fornøyd.

- Mot Reading for eksempel, i FA-cupen, ledet vi til pause, men han gikk bananas fordi han ikke var fornøyd. Han vet hvilken standard han ønsker å sette og hva slags standard Manchester United burde ha, sier Smalling.

Da Solskjær ble ansatt, stilte noen kritikere spørsmål ved om Solskjær var for myk for å være trener i Premier League, og om nordmannen var i stand til å finne fram den såkalte «hårføneren», men ifølge Smalling trenger ikke United-fansen å bekymre seg for dette.

- Det har vært et par andre tilfeller hvor han har gjort det, men jeg synes han velger de riktige øyeblikkene. Han er ikke en som kommer til å rope hver kamp, han velger øyeblikkene, og det er da det har mest effekt. De gangene han har gjort det, har vi definitivt tatt det til oss, sier Smalling.

Saken fortsetter under videoen.

STEMNING: United-supporterene var i ekstase etter Ole Gunnar Solskjærs første seier som permanent manager. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet TV Vis mer

- Brølte i ansiktet på spillerne

Dagbladet skrev i januar om hårføneren som kom i pausen mot Reading.

Ifølge The Telegraph skal 46-åringen ha brølt flere spillere rett i ansiktet i ren Ferguson-stil, og at utblåsningen skal ha vart i flere minutter.

Juan Mata og Romelu Lukaku sikret 2-0-seier og på daværende tidspunkt Solskjærs femte strake seier, men etter kampen var Solskjær klokkeklar:

- Reading gjorde det vanskelig for oss. De fortjente ikke å tape denne kampen. Vi fortjente ikke å vinne 2-0 heller, sa nordmannen til Viasat.

Der Reading-kampen var i midten av en lang seiersrekke for Solskjær, har det gått tyngre den siste tida.

Manchester United står med tre tap på de siste fire kampene, og på onsdag tar de imot selveste Barcelona i den første kvartfinalekampen i Champions League.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer