Avslører spesielt møte

- Med alt som har skjedd, skal det bli godt å møte ham igjen, sier Mohamed Elyounoussi til Dagbladet. Fyrverkeriulykken med Omar Elabdellaoui har preget fotballandslaget. Nå møter de ham igjen i Istanbul.

GOD VENN: Mohamed Elyounoussi gleder seg til gjensynet med Omar Elabdellaoui. Foto: Hans Arne Vedlog
GOD VENN: Mohamed Elyounoussi gleder seg til gjensynet med Omar Elabdellaoui. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

ULLEVAAL (Dagbladet): Galatasaray- og landslagsspiller Omar Elabdellaoui (29) kjemper seg tilbake etter den alvorlige ulykken nyttårsaften. Fyrverkeri eksploderte i ansiktet hans, og synet ble skadet.

Elabdellaoui trener nå med Istanbul-laget igjen. Men det er usikkert når - eller om - han kommer tilbake i kamp.

Når Norge møter Tyrkia i Istanbul om to dager, er det lagt inn et besøk med Elabdellaoui. Det avslører Southampton-spiller Mohamed Elyounoussi (27).

- Ja, vi har tenkt til å møte ham. Det ser jeg fram til. Han er veldig «close». Jeg har ikke sett ham på en stund. Med alt som har skjedd, skal det bli godt å møte ham igjen, sier Elyounoussi.

På Galatasaray-treningene har Elabdellaoui hatt på seg spesialbriller. Han har selv lagt ut et bilde på Instagram (se over). Tyrkiske medier melder at han har vært i USA og fått behandling etter ulykken.

Om Elabdellaoui kommer på kampen fredag kveld er usikkert. På landslaget har han hatt høy status med 49 kamper og rollen som visekaptein.

Det som skulle være en hyggelig nyttårsfeiring, ble forvandlet til Istanbul-horror.

- Gud sparte livet hans, sier Galatasaray-trener Fatih Terim.

Men nå er fokuset først og fremst på det som skal skje i VM-kvaliken. Og med flere spillere ute med skade, må en rutinert mann som Mohamed Elyounoussi steppe opp mot Tyrkia.

- Vi drar ned dit for å vinne, erklærer Southampton-spilleren.

TELLER NED: Southampton-spiller Mohamed Elyounoussi møtte mediene på Ullevaal stadion i dag. Foto: Hans Arne Vedlog
TELLER NED: Southampton-spiller Mohamed Elyounoussi møtte mediene på Ullevaal stadion i dag. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

- Posisjonen og statusen hans blir forsterket for hver samling. Han har et vinnende vesen, både på og utenfor banen, sier landslagstrener Ståle Solbakken om spilleren.

Elyounoussi satt på «scenen» alene tidligere i dag. Det var rett før Norge skulle trene på Ullevaal stadion.

Mediesjef Morten Morisbak Skjønsberg er mannen som velger ut spillere som skal møte mediene hver dag. Som regel er det spillere med vind i seilene, noe «Moi» har i Southampton og Premier League.

Det er ikke så gøy å sitte og snakke om egen fiasko før en landskamp. Men Elyounoussi er den spilleren med flest landskamper som flyr til Istanbul torsdag.

SJEF: Mohamed Elyounoussi er blant lederskikkelsene på landslaget. Foto: Hans Arne Vedlog
SJEF: Mohamed Elyounoussi er blant lederskikkelsene på landslaget. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Han har 35 kamper og sju mål. Med alle de beste spissene på skadelista - Haaland, King og Sørloth - må kantspilleren ta plassen sin i rommet.

- Vi bruker ikke tid på spillere som ikke er her. Vi tenker på oss selv og hva vi kan gjøre. Jeg er ganske sikker på at vi klarer å skape sjanser og score, sier han.

Det er klokka 20.45 om to dager at det braker løs. Tyrkia mot Norge i et vilt og dampende Istanbul er vann i munnen for fotballelskere.

Elyounoussi har vært med på store anledninger tidligere. Blant annet da Norge spilte EM-playoff mot Ungarn i 2015.

Den gangen gikk det den veien høna sparker. Men nå har Norge en gyllen sjanse til å komme til et sluttspill igjen. Nå dreier det seg om Qatar-VM neste år. Det står mellom Nederland, Norge og Tyrkia i gruppa.

- Jeg tenker ikke på anledningen, sier Elyounoussi.

- Jeg tenker vi skal angripe dette som en helt vanlig kamp. Vi skal ikke spille på resultat eller uavgjort. Vi ønsker å vinne kampen.

I MANESJEN: Norges tidligere landslagssjef har klare tanker om hvordan vi skal slå Tyrkia. Video: Rødt Kort. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Etter å ha blitt lånt ut til Celtic spiller han nå hyppig for Southampton.

Så langt denne sesongen har han ett mål i Premier League. I ligacupen står han oppført med tre scoringer og to målgivende pasninger.

- Akkurat nå trives jeg. Vi har hatt litt marginer imot og ikke klart å ta tre poeng. Men vi har hatt mange gode prestasjoner.

FORBEREDELSER: Norge gjorde unna siste trening på Ullevaal i dag før turen til Istanbul. Foto: Hans Arne Vedlog
FORBEREDELSER: Norge gjorde unna siste trening på Ullevaal i dag før turen til Istanbul. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer

Southampton ligger på 17. plass. Med 31 kamper igjen er det naturligvis altfor tidlig å konkludere.

Elyounoussi får som regel gode børskarakterer når Norge spiller. Han er på sitt beste når han skaper ubalanse hos motstanderen.

- «Moi» har store individuelle kvaliteter. Han har også en kropp der han kan ta for seg i det defensive arbeidet, påpeker Solbakken.

Sannsynligvis vil Tyrkia gå ut i hundre på Fenerbahces hjemmebane, Sükrü Saracoglu Stadion. Norske angrep vil bli møtt av massive pipekonserter fra et fanatisk hjemmepublikum.

- Sju-åtte plasser er klare, sier Solbakken om komponeringen av laget.

Norge flyr hjem igjen natt til lørdag. Årsaken er at Montenegro venter på Ullevaal stadion mandag.

Med seier over Tyrkia blir det en hyggelig flytur over Europa i nattens mulm og mørke. Med uavgjort eller tap blir det tyngre.

VM-KVALIK

Nederland641122-613
Norge641112-513
Tyrkia632116-1311
Montenegro62228-98
Latvia61237-105
Gibraltar60063-250

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer