Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslører suksess-trenerens ukjente sider: Surrehue og dårlig fisker

Uansett hva som skjer videre, har han allerede lykkes, sier Johnny Jensen.

SUKSESS: Uansett hva som skjer videre, har Christian Berge lykkes som landslagstrener, sier Johnny Jensen. Men Norge-treneren har også noen ukjente sider.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SUKSESS: Uansett hva som skjer videre, har Christian Berge lykkes som landslagstrener, sier Johnny Jensen. Men Norge-treneren har også noen ukjente sider. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): De norske håndballherrene skrev historie da de i går slo regjerende OL-, europa- og verdensmester Frankrike og tok seg til semifinale i EM.

I spissen står trener Christian Berge - som med utmerket lagledelse har ført Norge til sjokkerende seiere over verdensklasselag som Polen, Kroatia og Frankrike.

Gir alltid 100 % Johnny Jensen, som markerte seg som en av lederne på landslaget på 2000-tallet, spilte sammen med Berge i flere år i tyske Flensburg.

- Han er en type som, når han går inn for ting, så gjør han det 100 %. Ikke minst som spiller på håndballbanen. I Flensburg var han en leder på banen og et samlingspunkt på utsiden. Han var en iskald person på banen og var en playmaker som tok avgjørelser. Han ser alltid muligheter og har en plan med det han gjør. Jeg tror også han ser ting andre ikke ser, sier Jensen til Dagbladet.

Steffen Stegavik, som spilte under Berge gjennom flere år i Elverum, mener styrken til 42-åringen er den taktiske hjernen.

- Han er en fair trener, som er glad i detaljer. Ikke minst kan han gjøre om et kampbilde totalt. Det er det beste med ham, at han kan gjøre om taktikken under en kamp, og klarer å gjøre en forskjell. Han er god i time outer, der han har tenkt før man går inn. Og gjerne kommer det en scoring av det. Har du tre time outer, kan det bli tre scoringer - og i internasjonal håndball gjør det en forskjell, sier Stegavik til Dagbladet.

Surrehue Christian Berge ble rammet av lymfekreft i 2004. I 2005 kom beskjeden om at trønderen var helt kreftfri - han hadde overvunnet sykdommen.

- Etter at han var syk og så kom tilbake, da hadde han en vilje av stål. Det var det han skulle, han skulle ut og spille håndball igjen. Han ga aldri opp håpet. Man får tårer i øynene når man vet hvor mye han har jobbet for dette, og når han nå lykkes med landslaget... For det har han allerede gjort, uansett hva som skjer videre, sier Jensen.

- Men han er en dårlig fisker. Han fikk aldri fisk. Jeg fikk alltid mer enn ham. Der kom han til kort, flirer Jensen.

Også Steffen Stegavik avslører en ukjent side ved Norge-treneren:

- Han er et litt... Nå må jeg finne riktig ord... Surrehue? Han har noen bøter for glemte ting, for å si det sånn. Og han kunne kanskje vært litt flinkere til å ta telefonen. Men når han først er på trening, er han ekstremt flink, sier Stegavik.

- Nå blir det finale! Nå venter Tyskland i semifinalen for Norge. Og nå som Norge har gjort det såpass bra, mener både Stegavik og Jensen at det ikke er noen grunn til å forvente stopp i semifinalen. Nå må det bli finale.

LAGKAMERATER: Christian Berge (venstre) og Johnny Jensen (midten) var lagkamerater i tyske Flensburg. Her sammen med tidligere Norge-keeper og keepertrener Steinar Ege. Foto: Scanpix
LAGKAMERATER: Christian Berge (venstre) og Johnny Jensen (midten) var lagkamerater i tyske Flensburg. Her sammen med tidligere Norge-keeper og keepertrener Steinar Ege. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er ingen vits i å bremse. Jeg har en veldig god følelse på finale. Tyskland er litt i samme situasjon som Norge, en underdog som har overrasket. Det høres kanskje dumt ut, men nå er det vår tid og vår sjanse. Det ligger så mye arbeid bak, at det er vår tur til å være i finalen eller til og med vinne, sier Jensen.

Stegavik påpeker det samme som Jensen.

- Vi har slått Kroatia, Frankrike og Polen, og møter nå en underdog i Tyskland. De er litt i samme situasjon som Norge, de har prestert litt over evne og ingen forventet vel egentlig at de skulle komme dit. Men jeg tror Norge tar dem. I finalen tror jeg imidlertid det blir tøft. Men som sagt - de har vist at de kan slå de beste, og kan gjøre det igjen, sier Stegavik.

 Semifinalen mellom Norge og Tyskland spilles fredag klokka 18.15, og vises på TV3.

TRENER OG ELEV: Christian Berge og Steffen Stegavik.

FOTO: ARNE HOLE
TRENER OG ELEV: Christian Berge og Steffen Stegavik. FOTO: ARNE HOLE Vis mer