Aleksandr Bolsjunov

Avslører sykdom: - Forferdelig

Aleksandr Bolsjunov (25) har uteblitt fra russisk mesterskap.

SYKDOM: Aleksandr Bolsjunov har vært rammet av sykdom den siste tida. Her avbildet under en seremoni i OL i Beijing. Foto: AP Photo/Aaron Favila/NTB
SYKDOM: Aleksandr Bolsjunov har vært rammet av sykdom den siste tida. Her avbildet under en seremoni i OL i Beijing. Foto: AP Photo/Aaron Favila/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det russiske sommermesterskapet på ski blir denne helga arrangert i Tyumen i Sibir.

Det er uten nasjonens store langrennsstjerne, Aleksandr Bolsjunov, på startstreken.

- Nylig syk

Han røper selv at han ikke er klar for å konkurrere.

- Jeg ble nylig syk, og har så vidt rukket å bli bedre. Jeg trener som vanlig nå, men føler meg bare på fem til ti prosent av min optimale form, så jeg trenger å forbedre formen, sier Bolsjunov til Tyumen Arenas Telegram-kanal ifølge russiske Sports Express.

STOR FART: Kathrine Harsem kunne ikke hvile for lenge etter seieren i Holmenkollen Skishow. Video: Løkås/Haarstad Vis mer

Russlands skipresident Jelena Välbe har også uttalt seg, basert på hennes utsagn kan det virke som at flere russiske løpere har blitt satt tilbake.

- Bolsjunov er i gang med trening, det er viktig. Han slet med denne forferdelige feberen som rammet alle. Jeg tror problemene vil være borte innen sesongen starter, sier Välbe til Championat.

Vil invitere utlendinger

Den russiske 25-åringen dominerte internasjonal langrenn forrige sesong sammen med Johannes Høsflot Klæbo. Han tok tre gull i OL i tillegg til både sølv og bronse i Beijing-mesterskapet.

Den kommende sesongen kan derimot gå uten duellen mellom Klæbo og Bolsjunov. Russiske utøvere har blitt utestengt fra internasjonale konkurranser som følge av landets invasjon av Ukraina.

Gleb Retivykh vant lørdagens sprint for herrer i Tyumen. Julija Stupak vant kvinneklassen.

Skipresident Välbe åpnet lørdag for å invitere utenlandske løpere til Russland for å konkurrere.

- For konkurranser som vi anser for å være åpne vil vi invitere alle. Vi ser ikke på de andre som fiender eller uvennlige land. De kan gjerne komme hit og konkurrere, forklarer Välbe til Championat.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer