Ingrid Landmark Tandrevold

Avslører sykdomsdrama: - Gråt på innskytinga

Under årets nest siste verdenscuphelg i Nove Mesto fikk Ingrid Landmark Tandrevold store problemer med magen. Det avslører hun i sin egen podkast.

EKSTREME SMERTER: Ingrid Landmark Tandrevold beskrev smertene hun fikk som ekstreme etter at hun fikk i seg for mye gluten. Foto: NTB
EKSTREME SMERTER: Ingrid Landmark Tandrevold beskrev smertene hun fikk som ekstreme etter at hun fikk i seg for mye gluten. Foto: NTB Vis mer
Publisert

I sesongens siste verdenscuphelg i Östersund tok Ingrid Tandrevold endelig sin første verdenscupseier, men oppladningen til rennet var langt fra ideell.

Det hele starten helga før sesongavslutningen. Da var skiskytterne i Nove Mesto.

I sin egen podkast «Kant Ut», forklarer skiskytteren at hun uvitende fikk i seg store mengder gluten i før den verdenscuphelga.

For Tandrevold, som har cøliaki, fikk det store konsekvenser.

- Jeg hadde ekstreme smerter i magen. Jeg fikk ikke sove hele natta, var kvalm og kom meg bare så vidt på startstreken. Det var den siste helgen i Nove Mesto. Der gikk jeg tre skirenn på bare sportsdrikke, banan og litt ris, forteller Tandrevold i podkasten, som hun lager sammen med lagvenninna Tiril Eckhoff.

Tandrevold, som selv beskriver seg som en matelsker, fikk nærmest ikke i seg noe som helst.

- Bare tanken på mat gjorde meg kvalm.

Magesmertene fikk skiskytteren til å gjøre noe hun ikke ofte gjør.

- Jeg er som regel svært skeptisk til alt av medisiner, men da ba jeg dem om å gi meg noe smertestillende umiddelbart. Da var det relativt kritisk.

Medprogramlederen i podkasten og verdenscupvinner Tiril Eckhoff bekrefter historien til lagvenninna.

- Jeg har aldri sett deg slik. Jeg har aldri sett svartere ringer rundt øynene dine. Du bare «poppa pills» for å si det sånn, følger Eckhoff opp med i podkasten.

- Helt krise

Men som nevnt ville ikke Tandrevold la cøliakien stoppe henne.

- Jeg ville veldig gjerne gå rennene fordi jeg kjempet om blå trøye. Så jeg var veldig lei meg for at jeg følte meg som jeg gjorde, sier hun og forklarer hvordan den første sprinten i Nove Mesto var:

- Jeg sto og gråt på innskytingen og tenkte at dette ikke kom til å gå. I rennet fikk jeg ikke til skytingen fordi jeg ikke hadde noe overskudd i hodet. Jeg brukte opp all energien i sporet og de siste rundene mine var helt krise.

Tandrevold ble nummer 17 på sprinten, nummer 24 på jaktstarten og nummer to på lagsprinten sammen med Sturla Holm Lægreid. Selv beskriver hun det som overraskende bra.

Reiste på sykehus

Etter de tre rennene i Nove Mesto gikk turen videre til sesongavslutningen i Östersund. Der ble det ikke umiddelbart bedre for 24-åringen.

- Jeg forsøkte å spise noe, men det gikk ikke og jeg ble bare dårligere. Så da dro vi rett til sykehuset i Östersund for å se om det var en større infeksjon i kroppen.

Det skal det ikke ha vært, men Tandrevold ble ikke umiddelbart bedre etter turen på sykehuset.

- Resten av uka spiste jeg bare myk mat, babymat. Jeg sto med stavmikser og mikset alt jeg skulle spise. Alt jeg fikk i meg var pureer og jeg tygde ikke på ei uke, forklarer hun.

På tross av den utrolige vanskelige oppladningen leverte Tandrevold bra på sprinten og gikk inn til en tredjeplass. Jaktstarten dagen etter ble verre. Der tapte hun 20 plasseringer og endte bak blant annet Stina Nilsson.

- Jeg ringte til Trygve (kjæresten, journ.anm.) og sa at jeg var verdens dårligste skiskytter.

Etter den prestasjonen var det ikke mange som hadde spesielt tro på Tandrevold på fellesstarten og sesongen siste verdenscuprenn. Men der overrasket den norske jenta og tok sin første verdenscupseier.

- Jeg har jobbet så hardt for den verdenscupseieren i så mange år nå og så kommer den når jeg er helt på bunn. Det er helt sjukt faktisk. Det er en som en klisjé, avslutter Tandrevold.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer