Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslører sykdomsdrama

Erling Braut Haaland (19) sov på sykehuset bare dager før Liverpool-møtet.

GIKK LEI: Erling Braut Haaland scoret på Anfield og var en attraktiv herremann i intervjusonen etter kamp. Til slutt gikk han lei - og sa fra om det. Video: Håkon Brandsnes. Vis mer

LIVERPOOL/OSLO (Dagbladet): Man kunne ikke annet enn å måpe da Erling Braut Haaland (19) scoret hat trick i Champions League-debuten for sin klubb RB Salzburg.

Derfor hadde blant annet Liverpool-manager Jürgen Klopp et ekstra øye på Haaland foran onsdagens oppgjør mot Premier League-lederen.

Haaland scoret ett mål på selveste Anfield, men tilbrakte den første timen på benken. Overfor norsk presse avslørte Haaland at han har slitt med sykdom før storkampen - og det var usikkert om han ville få spille i det hele tatt.

- Det var nær jeg måtte gå glipp av kampen, innrømmer Haaland.

- Aner ikke hvor glad

Han er relativt fåmælt om sykdommen, men innrømmer at det har vært et problem med lungene. Han avslører at han blant annet sov på sykehuset for to dager siden.

- Jeg var rimelig fornøyd da legene sa jeg kunne spille en halvtime. Du aner ikke hvor glad jeg var for at jeg fikk starte på benken, sier Haaland.

Han innrømmer at det gikk mange tanker gjennom hodet hans med tanke på oppgjøret mot storlaget, som han hadde sett fram til. Blant annet hadde han flere kompiser på tribunen.

- Jeg har ligget og tenkt mye. Men at jeg måtte stå over kampen, har aldri vært en tanke, jeg visste at jeg skulle spille. Det nytter ikke å være negativ selv om man er syk sier Haaland.

- Vanvittig prestasjon

Salzburg sto for en stor prestasjon da de snudde 3-0 til 3-3 mot Premier League-lederen Liverpool.

Haaland - som kom inn ved avsparket på 3-2 - brukte bare tre minutter på å trille inn 3-3 etter å ha blitt spilt på åpent mål av Hee-chan Hwang, som scoret 3-1-målet.

- Det var godt forarbeid, så jeg kunne planlegge feiringen før jeg satte ballen i mål. Det var flott, sier Haaland til norsk presse etter kampen.

Han fortsetter:

- Det er jo ikke akkurat hverdagskost å hende opp en 3-0-ledelse. Det er bare synd vi ikke klarer å holde helt ut. Det ville vært en god prestasjon. Uansett er jeg stolt over laget. Det er en vanvittig prestasjon, det vi gjør, sier 19-åringen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling