Avslører trøbbel

Halvor Egner Granerud: - Det har vært en liten «mismatch» mellom hode og kropp.

SVINGER I PRESTASJONENE: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB
SVINGER I PRESTASJONENE: Halvor Egner Granerud. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer
Publisert

INNSBRUCK (Dagbladet): Halvor Egner Granerud fortsetter å svinge i prestasjonene. Mandag kom han på 22. plass i kvaliken til hoppukerennet i Innsbruck tirsdag.

25-åringen har gjort det spesielt dårlig i kvaliken denne sesongen. Og i desember kom han på 48. plass i verdenscuprennet i Wisla.

Hvorfor?

I fjor var han en hoppmaskin med elleve seirer i verdenscupen. Denne sesongen vet du aldri helt hva du får med Granerud.

GOD UTSIKT: Halvor Egner Granerud svever over Bergiselbakken. I bakgrunnen ligger Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB
GOD UTSIKT: Halvor Egner Granerud svever over Bergiselbakken. I bakgrunnen ligger Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Det har vært en liten «mismatch» mellom hode og kropp. Hodet har trodd at jeg har gjort en ting, mens kroppen har gjort noe annet, forteller han til Dagbladet på sletta i Bergiselbakken.

For all del:

Granerud leverer fortsatt overordnet sterke prestasjoner. Han ligger på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt og femteplass i hoppukesammendraget.

Han føler han har fått ryddet opp i «mismatchen» og er optimistisk framover.

MIDDELS RESULTATER: Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud tar av hoppskoene etter kvaliken i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB
MIDDELS RESULTATER: Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud tar av hoppskoene etter kvaliken i Innsbruck. Foto: Geir Olsen / NTB Vis mer

- Hva mener du med «mismatch»?

- Det er vanskelig å forklare. Det har vært en «mismatch» mellom hva jeg føler og hva som skjer. Det brukte jeg veldig mye tid på å fikse.

Han fortsetter:

- Jeg følte at det var fikset til andre omgang i Engelberg før jul. Og etter det tar det litt tid å få god rytme på ting. Nå synes jeg det kjennes ganske OK ut.

- Hvordan var det da «mismatchen» sto på som verst?

- Det er det verste du er borti som skihopper, at du ikke helt henger med på hva som skjer. Du må overdrive veldig, og da er det ikke noe gøy. Det er veldig ekkelt med press-situasjoner som kvalifisering.

I fjor høst var han plaget av jumpers knee.

- Har dette hatt noe å si?

- Det kan ha påvirket noe. Jeg mistet mange spensthopp som jeg ikke kan erstatte. Det er tusen hopp som er blitt borte. Det kan ha påvirket stabiliteten noe.

Men:

- Det er ikke noe videre utfordrende nå. Jeg var flink og gjorde det jeg kunne til vinteren. Jeg ble friskmeldt i starten av november.

- Hvorfor fikk du jumpers knee?

- Det kan ha vært litt for hard belastning over tid. Det hjelper ikke å ha en sesong der nesten hvert eneste hopp er ganske tung landing, sier han, og sikter til fjorårets sesong.

Ryoyu Kobayashi leder Hoppuka foran Marius Lindvik. Hoppukerennet tirsdag går for tomme tribuner i Bergiselbakken.

- Det tenker jeg ikke så mye over. Jeg er blitt litt vant til det, sier Granerud.

- Nizjnij Tagil, Wisla og Engelberg er de eneste stedene hvor det har vært litt liv det siste halvannet året. Jeg tenker ikke noe over at det er stille.

Rennstart i dag: Klokka 13.30.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer