Avslører ukjent skandale

Therese Johaug forteller at festen etter VM i 2011 var så heftig at utestedet mistet skjenkebevillingen. Det var takket være en utøver, bekrefter eieren.

FEST: I sin ferske selvbiografi avslører Therese Johaug at det gikk hardt for seg på festen etter VM i Holmenkollen. Video: Løkås/Haarstad Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Om det er den villeste festen jeg har vært på? Det er vanskelig å si, det har vært så mange at det er vanskelig å plukke ut, sier Therese Johaug til Dagbladet med glimt i øyet.

Festen vi ville vite mer om kom etter siste dag av VM i Holmenkollen i 2011.

Det norske kvinnelaget hadde tatt storeslem med fem av seks individuelle gullmedaljer på hjemmebane, bare to år etter at VM i Liberec ble en fiasko (en sølvmedalje totalt).

Laget hadde vært gjennom en mediestorm og opprydding internt etter 2009, men hadde jobbet knallhardt og reiste seg.

Johaug selv tok sitt første individuelle VM-gull på mesterskapets siste dag.

Og nå skulle det feires.

GULLFEIRING: Therese Johaug sammen med Marit Bjørgen etter tremila i Holmenkollen i 2011. Foto: Bjørn Langsem
GULLFEIRING: Therese Johaug sammen med Marit Bjørgen etter tremila i Holmenkollen i 2011. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Utested stengte

Valget ble lagt til et av Sollies Plass mest beryktede og heite sted på den tida - La Belle Sole.

Hadde du dunket alle stamkundene i en blender og spylt dem ut igjen på dansegulvet ville blazere og høy champagneføring vært blant hovedingrediensene.

Og i kveld var stedet altså slagmarken for VM-festen for flere langrennsløpere. VG var på plass i køen på gullkvelden, og så blant annet at 34-åringen fra Dalsbygda, som da var 21 år, måtte vise legitimasjon i døra for å komme inn.

Trygt inne tok det helt av. I boka skriver Johaug:

«Den (festen) ble såpass heftig at utestedet var stengt i to uker etterpå på grunn av brudd på skjenkebestemmelsene. Ei av skijentene, jeg nevner ikke navn, skal visstnok ha kasta opp etter å ha fått mer å drikke enn det skjenkekontrollen mente var reglementert. Men jeg rakk definitivt å danse meg inn i natta med gullkjolen min først.»

- Det var ikke deg?

- Nei, det var ikke meg, faktisk. Det kan jeg bekrefte. Det var en veldig bra fest, vi feiret og koset oss. Det fortjente vi, sier Johaug til Dagbladet.

KLEDD FOR FEST: Therese Johaug, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira. Foto: Bjørn Langsem
KLEDD FOR FEST: Therese Johaug, Vibeke Skofterud og Kristin Størmer Steira. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Bekrefter regelbrudd

Le Belle Sole-eier Bo Vivike bekrefter at det gikk hett for seg den aktuelle kvelden i 2011, og at klubben mistet skjenkebevillingen på grunn av langrenns-festen:

- He-he, det stemmer. Ei av jentene gikk på en smell. Det var det som var avgjørende for tap av bevillingen den gangen. Det ble en dyr fest for oss, sier Viveke til Dagbladet.

Han forteller at kvelden er en av dem han ikke kommer til å glemme:

- Det var en magisk kveld. Byen sto på hodet på grunn av VM og gulljentene løftet stemning i taket på La Belle Sole. Det var kaos i køen utenfor. Jeg husker vi prøvde å lure en av jentene (som gikk på en smell) ut bakveien for å unngå skjenkekontrollørene, men det var for seint … Jeg tenker at det var naturlig med tidlig tenning og en fysisk reaksjon etter VM-gull i skisporet, sier han til Dagbladet.

Superstjerne

Johaug har dratt fram partykjolen igjen og danset inn i solnedgangen mer enn en gang siden hun la skia på hylla etter årets sesong.

Det har vekket oppsikt både nasjonalt og internasjonalt, men for en norsk langrennsløper kan få ting måles med det som skjedde i Holmenkollen i 2011

KOSER SEG: Marit Bjørgen ler av Therese Johaugs festbilder. Video: Løkås/Godø. Klipp: Therese Johaug / Instagram Vis mer

I forkant av utflukten til Oslos partystrøk på vestkanten hadde Johaug sammen med Marit Bjørgen, Kristin Størmer Steira og Vibeke Skofterud tatt imot hyllesten av 120 000 mennesker på en medaljeseremoni i Oslo sentrum.

De ankom i offisielt skiutstyr, men byttet over til festklær og gikk ut for å motta ny hyllest av den ville folkemengden.

Og så ventet utflukten i nattens mulm og mørke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer