Ski-VM 2021: Russisk stjerne med tragisk VM:

Avslører ukjent tragedie

Sølvvinner på stafetten i VM, russeren Artjom Maltsev, var midt i en personlig tragedie under VM, uten å vite det selv.

TRAGISK: Artem Maltsev fikk en tragisk beskjed noen timer etter dette bildet ble tatt under VM-stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TRAGISK: Artem Maltsev fikk en tragisk beskjed noen timer etter dette bildet ble tatt under VM-stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

På bildet over gjør Maltsev seg klar for å ta opp kampen mot Hans Christer Holund på den tredje etappen av VM-stafetten for to uker siden.

Det han ikke visste var at han på dette tidspunktet var offer for to personlige tragedier hjemme i Russland.

Maltsev ga ankermann Aleksandr Bolsjunov et godt utgangspunkt før den siste etappen, men kunne ikke se for seg det som ventet etter løpet.

Mens lagkameratene kunne la den største skuffelsen legge seg, og la sølvmedaljen senke inn, ble kvelden helt annerledes for Maltsev.

Etter å ikke ha hørt fra familien i Russland på flere dager, kom det en telefon fra foreldrene med et veldig trist budskap.

- Bestemoren min og en nær familievenn døde samme dag med 20 minutters mellomrom, forteller sølvvinneren fra stafetten til russiske Sport-Express.

JUBEL: Det var elleville scener i målområdet da Frankrike kom inn til bronsemedalje på stafetten i Ski-VM. Video: Ljosland Vis mer

Holdt tragedien skjult

De to tragiske dødsfallene skal ha skjedd dagen før 15 kilometeren. Etter dette hørte han ikke mer fra familien under mesterskapet.

- Etter løpet var jeg overrasket over at jeg ikke hørte noe fra de hjemme. Jeg trodde at det skyldtes dårlig dekning på hotellet, forklarer Maltsev.

Men dekningen på det russiske utøverhotellet i Oberstdorf, kan ha vært helt fin. For det var ingen som hadde prøvd å få kontakt med Maltsev.

SØLV: De russiske herrene, med Maltsev i midten til høyre, skuler bort på Johannes Høsflot Klæbo som ble Bolsjunovs overmann på stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SØLV: De russiske herrene, med Maltsev i midten til høyre, skuler bort på Johannes Høsflot Klæbo som ble Bolsjunovs overmann på stafetten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Veldig vanskelig

Familien hadde valgt å ikke forstyrre han med de triste nyhetene midt i et viktig mesterskap. Dermed kom Maltsev fort ned på jorda etter stafettsølvet:

- Det var først etter stafetten at foreldrene mine ringte og fortalte hva som hadde skjedd. Følelsesmessig ble det veldig vanskelig. Jeg var så oppglødd etter medaljen og så fikk jeg denne beskjeden …

Maltsev hadde et godt VM og endte på femteplass på 15 kilometeren, i tillegg til sølvmedaljen på stafetten. I verdenscupen sammenlagt ble han også nummer fem.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer