Gregg Berhalter

Avslører ukjent VM-drama

En måned etter at USAs VM-drøm ble knust mot Nederland avslører nå hovedtrener Gregg Berhalter et voldsom drama i kulissene.

ÅPNER OPP: USAs landslagssjef under VM i Qatar hevder at han ble forsøkt presset ut av landslaget midt under Qatar-VM. Foto: AFP/NTB
ÅPNER OPP: USAs landslagssjef under VM i Qatar hevder at han ble forsøkt presset ut av landslaget midt under Qatar-VM. Foto: AFP/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Under VM kontaktet en person det amerikanske fotballforbundet og sa at de hadde informasjon som ville «ta meg». Tilsynelatende et forsøk på å utnytte noe veldig personlig som skjedde for lenge siden for å avslutte mitt arbeidsforhold med det amerikanske landslaget.

Det skriver den amerikanske landslagssjefen Gregg Berhalter i et lengre brev han har publisert på sosiale medier og som er signert av både han og kona Rosalind.

Berhalter forteller så historien som tilsynelatende skal ha blitt forsøkt brukt som utpressingsmiddel under mesterskapet i Qatar. En hendelse som skal ha skjedd for 31 år siden.

- Et skammelig øyeblikk

Da skal en 18 år gammel Berhalter ha sparket hans nåværende kone Rosalinda i beinet etter en krangel utenfor en bar.

- Det er finnes ingen unnskyldninger for mine handlinger den kvelden. Det var et skammelig øyeblikk og et øyeblikk jeg angrer på den dag i dag. På det tidspunktet ba jeg om unnskyldning til Rosalind, men hun ville forståelig nok ikke ha noe med meg å gjøre.

Berhalter skriver så videre at han oppsøkte profesjonell hjelp etter hendelsen og at han aldri har gjort noe liknende igjen. Sju måneder etter hendelsen skal Rosalind ha tatt kontakt med Berhalter igjen og paret fant tilbake til hverandre og har vært sammen siden.

- Jeg deler denne historien etter 31 år fordi det er viktig å forstå at det var et øyeblikk som formet meg, men som ikke definerer meg. Det var en enkelt, isolert hendelse for over tre tiår siden og en forferdelig avgjørelse av en 18-åring, skriver Berhalter.

LANGT NEDE: Berhalter trøster Christian Pulisic etter VM-exiten mot Nederland 3. desember. Foto: AFP/NTB
LANGT NEDE: Berhalter trøster Christian Pulisic etter VM-exiten mot Nederland 3. desember. Foto: AFP/NTB Vis mer

Startet etterforskning

Det amerikanske fotballforbundet skriver i en uttalelse tirsdag at de satt i gang en etterforskning så fort de fikk høre om anklagene.

- Gjennom denne prosessen har U.S. Soccer avdekket at flere i vårt trenerteam skal ha opplevd upassende oppførsel fra enkeltpersoner utenfor vår organisasjon, skriver forbundet og fortsetter:

- Vi tar slik oppførsel på alvor og har utvidet etterforskningen vår til å inkludere disse påstandene.

Sterke reaksjoner

På sosiale medier reagerer flere amerikanske fotballprofiler sterkt på Berhalters avsløring.

- Er det dit vi har kommet nå? Utpressing av USAs trener under VM for en hendelse mellom han å kona for 30 år siden … som de selv ordnet opp i. Forkastelige handlinger og langt utenfor fotballen, skriver Stuart Holden, tidligere Premier League-spiller og nå ekspert for TV-kanalen FOX, på Twitter.

Tidligere landslagsspiller Alexis Lalas deler Holdens tanker.

- Amerikansk fotball … vi spiser våre egne, skriver han.

ESPN-kommentator Herculez Gomez går også hardt ut mot den angivelige utpresseren.

- Jeg bryr meg ikke om du liker Gregg Berhalter eller ikke, dette er kvalmende, skriver han.

Står uten kontrakt

Både før og under mesterskapet i Qatar var det misnøye med Berhalter blant mange amerikanske fans og 49-åringens kontrakt gikk ut 31. desember.

Dermed kan tapet mot Nederland i åttendedelsfinalen ha vært Berhalters siste kamp som amerikansk landslagssjef.

Det amerikanske fotballforbundet har varslet en fullstendig gjennomgang av herrelandslaget og skal om ikke lenge kunngjøre hvem som skal lede den amerikanske troppen som skal spille treningskamper i januar.

Forbundet takket også Berhalter og hans kone for at de sto fram med sin historie, men la også til at de fordømmer all slags vold og at de tar slike påstander svært alvorlig.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer