Ski-VM i Lahti 2017: Dopingtemperatur

Avslører: Ustjugov fikk hjelp av EPO-doper før gulløpet. - Jeg blir forbannet. Et symbol på juks og doping

VM-idyllen manifesterte seg i Lahti. Sergej Ustjugov smilte endelig etter VM-gullet. Så kom russeren med utsagnet som skaper sterke reaksjoner i VM-byen.

SMILTE IGJEN: Sergej Ustjugov var sint i to dager. Så fikk han gullet han ville, skulle og måtte ha. Det skjedde med uventet hjelp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SMILTE IGJEN: Sergej Ustjugov var sint i to dager. Så fikk han gullet han ville, skulle og måtte ha. Det skjedde med uventet hjelp. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LAHTI (Dagbladet): Bare Petter Northug og Johannes Høsflot Klæbo har dominert junior-VM i like stor grad som Sergej Ustjugov gjorde for fem år siden. I de påfølgende årene har russeren tatt steg for steg. Akkurat nå kan han kalle seg best i verden.

24-åringen vant Tour de Ski lekende lett i januar. Etter en tyngre periode uten resultater - som for øvrig var en helt bevisst treningsfilosofisk strategi - banket Ustjugov til med VM-sølv på sprinten og gull på 30 kilometer fellesstart med skibytte.

Russeren var så rå at han tok den norske taktikken om høy fart på senga. I stedet for at konkurrentene klarte å kvitte seg med spurtsterke Ustjugov, kvittet russeren seg med samtlige av sine konkurrenter og kom alene til mål da Martin Johnsrud Sundby knakk staven.

Da smilte Ustjugov for første gang i mesterskapet, etter å ha vært forbannet i nesten to døgn siden sølvet på VM-sprinten. Ustjugov takket de utstengte russiske langrennsløperne, med Aleksander Legkov og Maxim Vylegzhanin i spissen, for støtten han har fått i mesterskapet.

Hemmelig råd fra eks-doper

Så dro Ustjugov opp navnet som skapte harme på skistadion i Lahti:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer