Avslører VIF-spissene på video

De to nærmeste dagene skal Newcastle-keeper Shay Given (27) sitte foran tv-skjermen for å bli kjent med Vålerengas spisser. - Jeg håper selvsagt på å holde buret reint i Oslo, sier keeperen til Dagbladet.

LONDON (Dagbladet): Med over 200 kamper i Premier League har Shay Given etablert seg som en av de beste keeperne i Storbritannia. Keeperkjempen er likevel redd for å undervurdere Vålerenga.

- Vi må ikke tro at vi kan reise til Oslo og vinne enkelt. Det er alltid vanskelig å spille mot lag man vet lite om, sier Given, som også er irsk landslagskeeper.

- Hva vet du om Vålerenga?

- Det er ikke mye, men jeg mener å ha sett at Lars Bohinen er assistenttrener. Han ble jeg kjent med da vi spilte sammen i Blackburn.

Skal se video

For å bli kjent med Vålerenga skal Newcastle-keeperen bruke mye tid foran tv-skjermen den kommende tida. Manager Bobby Robson har nemlig gjort storinnkjøp av Vålerengas sesongvideoer.

- Man kan lære mye av å se på tv. Jeg må orientere meg om hva som er en sannsynlig lagoppstilling, og deretter gå inn og se på enkeltspillere. Dersom vi snakkes om noen dager, skal jeg nok fortelle deg mye om hvordan Vålerenga spiller, sier Given.

- Hvor mye kan man plukke opp ved å granske videoer?

- Man lærer mye om hva spillerne gjør i avslutningsøyeblikket.

Shay Given er klubbens klare førstevalg, og har spilt 33 kamper for Newcastle denne sesongen. I 13 av disse kampene har han holdt buret rent. Det håper han å kopiere i Oslo.

- Det viktigste for oss er å score mål på bortebane. Når det er sagt, så håper jeg selvsagt på å holde buret rent i Oslo. Det vil uansett gi oss et godt utgangspunkt til returkampen, sier Given.

Frykter ikke kulda

Keeperen tror ikke at hans mannskap frykter kulda så mye som enkelte medier vil ha det til. Selv er han forberedt på en hustrig kveld.

- Man må ikke glemme at vi er fra Nord-England og vet godt hva dårlig vær er, sier Given.

Han sto sikkert i mål da Newcastle slo rival Middlesbrough hjemme denne helga. En viktig seier for laget som kjemper om inngangsbillett til neste års Champions-league.

- Kampene mot Boro er viktige både for klubben, laget og ikke minst supporterne. Seieren på lørdag gjør at det er mye positivitet i gruppa. Vi er på offensiven og gleder oss til neste kamp, sier Given.

Samtidig understreker han at mye står på spill, og at klubben er avhengig av videre avansement i UEFA-cupen for å være fornøyd med sesongen.

- Vi er ute av begge cupene, og Manchester United og Arsenal er mer suverene i ligaen enn det vi er vant til. Dette er derfor vår eneste mulighet til å vinne noe denne sesongen. I tillegg vil et videre avansement gi nye oppgjør mot attraktive motstandere, sier Given.

SIKKER SISTESKANSE: Newcastles keeper Shay Given har ord på seg for å være en av Storbritannias aller beste keepere. Torsdag vokter han buret når laget fra Nord-England møter Vålerenga i UEFA-cupen.