Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Rutiner i håndball-VM:

Avslører VM-rutiner: Dette gjør de midt på natta

Håndballjentene er ikke i seng før to-tre: Arrangerer adventstund.

SEINE NETTER: Helene Gigstad Fauske, Emilie Christensen, Nora Mørk og Sanna Solberg jubler under kampen mellom Norge og Polen. Etter kamp går det mange timer før jentene er i seng. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SEINE NETTER: Helene Gigstad Fauske, Emilie Christensen, Nora Mørk og Sanna Solberg jubler under kampen mellom Norge og Polen. Etter kamp går det mange timer før jentene er i seng. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet):

Norge er en stormakt i håndball-VM. Ikke bare på banen, men de norske jentene får også spille samtlige kamper i «prime time» på TV 2. Hver eneste av håndballjentenes kamper har avkast klokka 20.30.

Det betyr sene kvelder for jenter på gulljakt.

- Ofte sovner vi ikke før nærmere tre på natta, sier Nora Mørk til Dagbladet.

- Jo, det kan bli seint, men det trenger ikke være dumt heller, sier Stine Bredal Oftedal.

Håndballmesterskap og advent er blitt en tradisjon for sportsinteresserte nordmenn. Og til Dagbladet avslører både Mørk og Oftedal at håndballjentene har sin egen advent-stund, midt på natta etter kamp.

PROFILER: Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
PROFILER: Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Slik er håndballjentenes program etter kamper klokka 20.30:

20.30: Kampstart.

Ca. 22: Kamp ferdig.

Ca: 22.15: Jogge ned, møte presse, dusje.

Ca: 22.45: Buss 30 min. tilbake til spillerhotell

Ca: 23.15: Spise, massasje og behandling.

Utover natta: Adventstund der spillerne deler ut adventspakker, snakker om kamp, snakker om morgendagen.

Nora Mørk forteller:

- Det handler om å vinne roen. Etter kamp så er det en halvtime i buss, så er det bare å få i seg mat ganske raskt. Så har vi en adventsstund der vi snakker om kampen, og dagen som kommer. Der deler vi ut litt adventspakker og sånne ting. Vi hygger oss, sier Mørk.

Hun legger til:

- Det kan bli veldig seint, men med frokost klokka 10.15 så går det fint. Vi snur døgnet litt, og sover litt på dagtid, sier Mørk.

Oftedal positiv

Landslagskaptein Stine Bredal Oftedal mener det er positivt med bare seine kamper.

- Det tar lenger tid å sovne, men det går bra for oss. Det handler om å roe seg raskest mulig. Mot Ungarn (i åpningskampen) merker jeg at det pumper litt ekstra etter kamp. Da er man veldig glad og fornøyd. Spiller du dårlig, kan det fort bli enda vanskeligere å sovne, sier Oftedal til Dagbladet.

- Du er positiv?

- Det som er positivt er at vi bare spiller seint, og da kan vi ha samme rytme hele tiden. Klokka kan fort bli to-tre før jentene sovner, sier Oftedal.

- Hva gjør dere på denne advent-stunden?

- Det er en kort oppsummering, en sosial greie og en rolig avslutning på kvelden. En koselig avslutning på en ganske hektisk dag, sier Oftedal med et smil.

I kveld klokka 20.30 er det Tsjekkia som er norsk motstander.

Norge topper gruppe B med seks poeng. Bak følger nettopp Tsjekkia, og landslagssjef Thorir Hergeirsson ser fram mot en hard batalje.

- Det er et lag med bra skyttere. Det er det som kjennetegner dem. Og de har en av verdens beste playmakere i Iveta Luzumova. Det blir mye trykk i midten av banen, sier Thorir før kampen.

Arntzen står over

Norge er allerede sikret plass i 8-delsfinalene, men spiller for å ta 1. plassen i gruppa.

- Jeg er forberedt på at vi må jobbe hardt for å vinne kampen. Det gjelder å være klar når den jevne perioden kommer. Den kan godt komme i dag. De har mannskap til å matche oss når de spiller på sitt beste, sier Hergeirsson.

Heidi Løke er meldt klar til kamp etter matforgiftning. Emilie Hegh Arntzen er derimot ikke klar for spill.

- Hun er ikke syk, men ikke kampklar. Hun har ikke kommet seg igjen. Hun må opp i styrke, kraft og power. Derfor bor hun på hotellrom alene, sier Thorir Hergeirsson til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!