Fotball

Avsløring: Cristiano Ronaldo skal ha gjemt bort over en milliard kroner i skatteparadis

Fotballstjerna Cristiano Ronaldo trekkes inn i angivelig skandale.

HAR BETALT UNDER FIRE PROSENT I SKATT: Cristiano Ronaldo skal ha gjemt bort enorme summer over flere år. Foto: Scanpix
HAR BETALT UNDER FIRE PROSENT I SKATT: Cristiano Ronaldo skal ha gjemt bort enorme summer over flere år. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Ifølge Der Spiegel har Real Madrid-spiller Cristiano Ronaldo (31) gjemt unna over 1,3 milliarder kroner i skatteparadiser. Nærmere 700 av millionene skal være plassert i De britiske jomfruøyene i årene fra 2009 til 2014. Det skal ha gitt den portugisiske verdensstjerna muligheten til å betale under fire prosent i skatt.

Den tyske storavisa skriver at de har fått tilgang på 18.6 millioner dokumenter som inkluderer blant annet hemmelige avtaler, flere spilleres kontrakter og epost-utvekslinger.

Der Spiegel opplyser at de har jobbet med saken i over sju måneder i et samarbeid som involverer 60 journalister over hele Europa. Avsløringen omtales som idrettshistoriens største.

Flere stjerner skal være involvert

Den tyske Arsenal-spilleren Mesut Özil, Manchester United-manager José Mourinho og Monaco-spiss Radamel Falcao skal også være involvert i den angivelige skandalen. Det skriver Der Spiegel og franske L'equipe.

Avisene varsler at det vil publiseres en rekke artikler i dagene og ukene som kommer. Den første omfattende saken vil stå på trykk i morgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer