Berit Kjøll og Håndballforbundet brukte PR-byrå i presidentkampen

Avsløringene svekker henne

Den nye idrettspresidenten Berit Kjøll har ennå ikke svart på de vanskelige spørsmålene etter valgseieren.

FORTSATT UAVKLART: Så lenge den nye idrettspresidenten ikke vil diskutere de prinsipielle problemene ved hennes egen valgkamp, vil hun dra med seg et troverdighetsproblem. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix
FORTSATT UAVKLART: Så lenge den nye idrettspresidenten ikke vil diskutere de prinsipielle problemene ved hennes egen valgkamp, vil hun dra med seg et troverdighetsproblem. FOTO: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FORLEDEN fortalte den nye idrettspresidenten Berit Kjøll at hun var ferdig med saken om hvordan hun erobret makten i Norges største frivillige folkebevegelse. Det er dessverre ikke bevegelsen.

For dette er ikke en personlig sak. Den skjulte veien til valgseieren gjelder prinsipper. Derfor er ikke saken over før det prinsipielle ved hemmelighold, kjøp og rolleblanding blir åpent diskutert uten at vi bryr oss så mye om de personene som denne gangen var involvert underveis.

Jeg var selv blant dem som direkte etter valget både sa og skrev at Berit Kjøll kunne bli en god idrettspresident.

Tre uker og tre avsløringer seinere, er jeg ikke like sikker. Denne valgkampen vil hefte ved Kjøll og ødelegge for det hun måtte ha lyst å få til som sjef for norsk idrett.

Men mest ødelegger valgkampen for den demokratiske idrettsbevegelsen

FOR bevisene ligger der fortsatt uten at verken hun selv eller det Håndballforbundet som hjalp henne til makten, har klart å gjendrive dem:

  • Denne presidentmakten i Norges idrettsforbund er kjøpt og betalt.

Og det har skjedd i det skjulte uten at de fleste av de 83 delegatene som stemte på henne under Idrettstinget på Lillehammer sist i mai, visste noe før de trykket på stemmeknappen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer