IKKE VENNER: Mourinho og Wenger har ved flere anledninger uttalt seg kritisk til hverandre. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB Scanpix
IKKE VENNER: Mourinho og Wenger har ved flere anledninger uttalt seg kritisk til hverandre. Foto: REUTERS/Eddie Keogh/NTB ScanpixVis mer

José Mourinho og Arsene Wenger

Avsløringer om Mourinhos forhold til Wenger i ny bok:
- Da vil jeg knuse ansiktet hans

Sportsjournalist har skrevet bok om José Mourinho.

(Dagbladet): Sportsjournalisten Rob Beasley har vært tett på José Mourinho de siste årene, og duoen har korrespondert gjennom mail og meldinger i lang tid.

Nå kommer Beasley ut med en bok som avslører litt mer om den fargerike manageren.

Daily Mail har fått tilgang på boka som har fått navnet «José Mourinho: Up close and personal», og har publisert deler av den i dag. Her kommer det blant annet fram hvordan José Mourinho ser på Arsenal-manager Arsène Wenger.

Mata-avtalen

Det er ingen hemmelighet at de to managerne ikke akkurat er bestevenner. De to har vært på hverandre helt siden Mourinho ankom England og Premier League tilbake i 2004.

Det toppet seg da Wenger var kritisk til at Chelsea lot Juan Mata gå til tittelrival Manchester United i 2013. Da Wenger ble spurt om han var overrasket over overgangen, svarte han:

- Ja det er jeg, fordi de selger en fantastisk spiller til en rival.

- Skal knuse trynet hans

Noen uker etterpå havnet de to managerne igjen i en krangel i media. Og Mourinho hadde på ingen måte glemt hva Wenger sa om Mata-avtalen, skal vi tro Rob Beasley.

Han forteller at Mourinho fortsatt var rasende, og at han skal ha uttalte følgende om saken:

- Når Wenger kritiserer Chelsea og Manchester United på grunn av avtalen med Mata.. En dag vil jeg finne ham utenfor en fotballbane og da vil jeg knuse ansiktet hans, skal Mourinho ha uttalt ifølge boka.

Noen måneder etterpå havnet Wenger og Mourinho i håndgemeng på banen da de to London-lagene møttes oktober 2014.