Kevin de Bruyne

Avslørt av TV-bildene

Ny forskning viser hvordan de største EM-stjernene bruker øynene annerledes under kamp.

ØYNENE AVSLØRER: De store EM-stjernene bruker blikket oftest og best. Forskning viser at Kevin de Bruyne og andre storspillere scanner banen 0,6 til 0,8 ganger pr. sekunder rett før de mottar ballen. FOTO: REUTERS/Kirill Kudryavtsev.
ØYNENE AVSLØRER: De store EM-stjernene bruker blikket oftest og best. Forskning viser at Kevin de Bruyne og andre storspillere scanner banen 0,6 til 0,8 ganger pr. sekunder rett før de mottar ballen. FOTO: REUTERS/Kirill Kudryavtsev. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

BELGIA er ranket som verdens beste fotballnasjon. Likevel avhenger EM-suksessen deres av at stjernen Kevin de Bruyne kommer seg på banen mot Italia i kveld. Så enestående er mesterskapets i utgangspunktet fremste spiller.

Men hva er det som gjør de aller beste så ekstremt gode? I en så kompleks sport er det et spørsmål med mange svar, men nå blir den norske professoren Geir Jordet løftet fram internasjonalt for å ha forklart en av superspillernes hemmeligheter:

  • Stjernene er mestre til å observere og tolke spillet i forkant.

Tradisjonelt har dette ofte vært forklart som en medfødt egenskap; altså at du i utgangspunktet er såkalt «fotballklok».

Men Jordet har utviklet TV-metoder som viser hvordan denne forståelsen henger tett sammen med enkeltspillernes konkrete innsamlinger av sanseinntrykk rett i forkant av de avgjørende valgene ute på banen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer