Legkov tatt for doping

AVSLØRT: Legkovs fall er et pinlig nederlag for Putin

Drar nasjonalhelten Alexander Legkov med seg hele Russland?

BESTE NASJON: Vladiimir Putin jubler med den russiske OL-troppen etter at Russland ble beste nasjon i Sotsji-OL 2014. FOTO: REUTERS/Mikhail Klimentyev
BESTE NASJON: Vladiimir Putin jubler med den russiske OL-troppen etter at Russland ble beste nasjon i Sotsji-OL 2014. FOTO: REUTERS/Mikhail Klimentyev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DE russiske bortforklaringene etter livstidsdommen mot Alexander Legkov er forlengst i gang. Men uansett hvilket nettsted eller TV-kanal du velger for å få med deg utviklingen i den viktigste sportsnyheten på lenge, blir faktum stående:

  • Dette er et pinlig nederlag for Russlands eneveldige president Vladimir Putin.

For denne dommen gjelder Putins egen gutt i Putins eget vinter-OL, og det på paradedistansen i russernes nasjonalidrett.

De siste årene har det vært en kø av avslørte russere i de fleste idretter, men det får så være. Verre enn Alexander Legkovs totale olympiske fall kunne ikke russernes sportsære blitt rammet.

FOR regimets gullgutt fikk lenge før Sotsji-OL drive sin satsing akkurat som han ville. Da han som første langrennsstjerne ønsket å satse utenfor landslaget med et privat opplegg i Vest-Europa, sørget de russiske sportsmyndighetene for at dette ble finansiert.

Det var ikke tilfeldig at portrettet av Alexander Legkov hang på kontorveggen hos sportsminister Vitaly Mutko; det nasjonale juksets høyeste beskytter. Lite ble spart på de russiske langrennsløpernes oppladning fram mot vinterlekene på hjemmebane.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer