Tyskland Fotball-EM

Avslørt på TV-festen

For feigt av tyskerne både på og utenfor banen.

ELLEVILT: Det ble en dramatisk avslutning på «dødens gruppe» da Frankrike, Tyskland og Portugal tok seg videre. Men i München ble det først og fremst for feigt både på og utenfor banen. Video: NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Fotball-EM 2021

EM-program

DEN mektige fotballnasjonen Tyskland snublet seg såvidt videre i EM etter tre hjemmekamper:

- Vi er videre, men ingen vet hvorfor, lød oppslaget på folkelige Bild.de. Der pleier de å ha øre for tyske følelser, og her var det ingen tvil:

  • Dette er ikke bra nok av en EM-favoritt.

Men det var ikke bare nivået på et haltende tysk landslag med trøbbel i forsvarsarbeidet som ble avslørt i det som for seerne ble en ellevill TV-fest mot Ungarn.

Også de europeiske myndighetene fikk seg en smell i går kveld. For hvorfor skal en oppegående tysk EM-arrangør gi etter for et europeisk fotballforbund (UEFA) på kollisjonskurs med grunnleggende europeiske verdier?

TYSKERNE skulle selvsagt ha trosset det famøse påbudet fra UEFA om å slukke regnbuefargene rundt byens mektige Allianz Stadion.

De tyske lokalpolitikerne nøyde seg i stedet med å pynte resten av byen med regnbueflagg, mens UEFA fikk ture fram på fotballbanen.

Det holder ikke. Nå gjelder det at opplyste demokratier står opp mot internasjonale idrettsforbund som styrer etter stikk motsatt verdier:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer