Avslørt!

- Den norske spillestilen fungerer ikke like godt lenger, sier Polens landslagstrener Jerzy Engel. Nils Johan Semb er delvis enig i det. Og hovedgrunnen er at vi nå må styre landskampene. Ikke minst på Ullevaal.

- Alle motstanderne har studert den norske stilen og funnet mottrekk, sier Jerzy Engel. Det er Nils Johan Semb helt enig i. Og derfor blir VM-veien en balanse mellom gammelt og nytt.

En avveiing mellom det trygge og det utrygge.

Balansen

- Den tida er forbi da vi kunne spille bortebanetaktikk på Ullevaal, sier Nils Johan Semb. - Vi har ikke noe valg lenger - på hjemmebane må vi styre kampene. Og det er balansen mellom det å tørre å angripe med mye folk, men samtidig forsvare seg når motstanderen vinner ballen, som er så utrolig viktig.

- Vi er blitt for gode til å spille slik vi gjorde før.

- Norge er selvfølgelig et godt lag, men kunne vært enda bedre hvis spillernes egenskaper var blitt utnyttet maksimalt, sier den polske landslagssjefen. Kanskje han får seg en overraskelse i morgen ettermiddag. For det er den enkeltes kvaliteter Nils Johan Semb ønsker å se når Norge har ballen.

Og:

Han vet at de finnes.

I går tok Nils Johan Semb ut det polske laget på strak arm. Det norske - som han sier han har i hodet - holder han for seg sjøl. Men bortsett fra den venstre indreløperen har han ikke mye å lure på. Det er presshøyden han tenker mest på.

Dristige

- I de kvalifiseringskampene vi har spilt har vi vært dristige - kanskje for dristige, sier Semb. - Jeg tror ikke det er mulig å spille høyere enn det vi gjorde mot Ukraina (0-1). Og så kommer spørsmålet - er det lurt å stå så høyt?

Semb bør ha svaret klokka 16.00 i morgen.