Avslørte hemmeligheten etter to år

Hele livet har den profesjonelle håndballspilleren båret på en hemmelighet. Etter to år i tenkeboksen står han fram.

ETTER KAMP: Håndballspilleren Lucas Krzikalla (midten) står fram som homofil. Her sammen med sin tidligere lagkamerat Alen Milosevic (t.v.) og sistnevntes kjæreste Andy Milosevic (t.h.). Foto: Privat
ETTER KAMP: Håndballspilleren Lucas Krzikalla (midten) står fram som homofil. Her sammen med sin tidligere lagkamerat Alen Milosevic (t.v.) og sistnevntes kjæreste Andy Milosevic (t.h.). Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I midten av 20-åra bestemte Lucas Krzikalla (28) seg for å fortelle til sin mor og bror at han var homofil, men det var ingen andre som fikk vite om legningen hans.

Han fryktet nemlig for hvordan blant andre lagkamerater og spillere på andre lag ville reagere, spesielt fordi håndball er en fysisk nærkontaktsport.

Men etter lang tid i tenkeboksen har Krzikalla nå stått fram som homofil.

- Jeg brukte to år på å finne motet til å fortelle om dette. Jeg er homoseksuell, er sammen med en jeg elsker, og det er jeg svært glad for, sier SC DHfK Leipzig-spilleren ifølge MDR.

Krzikalla har spilt for klubben i over ti år og har over 200 kamper i den tyske Bundesliga. Nylig la han på sin egen Instagram-profil ut et bilde av seg selv med sin kjæreste Chris Gross.

Før han sto fram, valgte Krzikalla å oppsøke kvinner da han var ute på byen med sine lagkamerater. Noen av Leipzig-spillerne har allerede visst om hemmeligheten en stund.

Han er angivelig den første og foreløpig eneste utøveren i Tysklands profesjonelle ligaer som har stått fram som homofil.

Den tyske tidligere Premier League-spilleren Thomas Hitzlsperger har gjort det samme, men det var først etter sin aktive karriere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer