Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslørte lagets taktikk etter blemme. Nå raser debatten i England

Englands assistent-trener Steve Holland legger seg langflat etter tabben.

STÅR I EN LITEN STORM: England-trener Steve Holland har bedt om unnskyldning for at han lekket England-laget som skal starte mot Panama. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
STÅR I EN LITEN STORM: England-trener Steve Holland har bedt om unnskyldning for at han lekket England-laget som skal starte mot Panama. Foto: Dave Shopland/BPI/REX/Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer

MOSKVA (Dagbladet): Det har blitt betent mellom den engelske pressen og landslaget som spiller VM i Russland i disse dager.

Alt startet da avisa The Telegraph trykket et bilde av assistent-trener Steve Holland som tilsynelatende hadde notert hvilke elleve engelske spillere som skal starte neste VM-kamp mot Panama.

Bildet ble tatt torsdag da Holland gikk rundt på gressmatta på Spartak Zelenogorsk stadion i forbindelse med en England-trening. En oppmerksom fotograf tok da bildet av notatblokka til treneren, som viste elleve navn.

Det inkluderte blant annet navnene til Marcus Rashford og Ruben Loftus-Cheek, som begge skal starte kampen hvis det stemmer. Begge var på benken mot Tunisia.

Unnskyldte seg

Selv om det engelske fotballforbundet ikke så noen problemer med at laget ble lekket, skal Holand ifølge backen Kyle Walker ha bedt spillerne om unnskyldning før treningen fredag morgen.

- Han sa unnskyld og sa at det var første gang han hadde tabbet seg ut på 20 år, noe vi syntes var litt morsomt fordi han er ikke noen god dommer. Det var litt mobbing, men vi går videre nå og ser fram til kampen, sa Walker på en pressekonferanse.

England-sjef Gareth Southgate skal ikke ha informert spillerne om hvem som starter kampen mot Panama, til tross for at laget er lekket.

- Vi vet ikke hva laget er, sier Walker.

Southgate mente at den engelske pressen ikke burde skrevet om laget.

- Det vil alltid være en ulempe for oss hvis motstanderen får vite hvilket lag vi skal stille med. Så pressen må selvfølgelig bestemme om de ønsker å hjelpe laget eller ikke, sier Southgate, og får støtte av Walker.

- Hvis dere forsøker å holde det for dere selv og ikke gi det ut, for det hjelper oss ikke. Hele verden har sett det laget nå, men dere får styre som dere gjør, sier Walker.

REAGERER: LSK-spiller Cathrine Dekkerhus og Vålerenga-keeper Guro Pettersen mener det er mindre filming og juks i kvinnefotballen. - Det er ikke spesielt sjarmerende, sier de i samtale med programleder Øyvind Godø. Vis mer

Neville rasende

Og nettopp dette har blitt en diskusjon i England.

Deler av supporterne er selvfølgelig rasende på pressen i sosiale medier. Sky Sports-eksperten Gary Neville har også gått hardt ut mot pressen i denne saken.

BBC-journalist Dan Roan skrev på Twitter at det er pressens oppgave å formidle nyheter på en ikke-partisk måte. Han skriver videre at journalister som dekker England ønsker at Three Lions skal gjøre det bra, men at de også har en jobb og gjøre.

Det fikk Gary Neville til å skrive følgende som svar:

«Det er bare tull! Det undergraver forholdet og tilliten til laget!»

England møter Panama 14.00 førstkommende søndag.

Etterpå havnet Neville i en diskusjon med The Telegraph-journalist Matt Law. Duoen var på ingen måter enige.

«Matt, det er bare tull og det har det alltid vært! Du vil aldri se det fra ståstedet til en fotballspiller eller trener og jeg vil aldri se det fra pressens ståsted! Det er bare lavmål!» skriver Neville blant annet.