Norge - Nederland håndball-VM

Avslørte Norge

VM kan ryke på håndballjentenes store svakhet.

FORNØYD: Nora Mørk og de norske håndballjentene slo Nederland og er nå klar for kvartfinale i håndball-VM. Video: Rødt Kort / Pambou. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET er bare fem år siden håndballjentenes svært dyktige og rutinerte trener Thorir Hergeirsson ba alle de som kritiserte den dengang nye 7 mot 6 regelen i håndball om roe seg ned:

- Det var grining på nesa første gang Jan Boklöv hoppet i V-stil, også. Det var det ikke mange nordmenn som synes det var veldig lurt, men han hoppet lenger enn alle andre, minnet Hergeirsson om, og fortsatte:

- Vi må la denne 7-mot-6-regelen sette seg først, og bare da kan vi gjøre opp dommen.

Det har sporten allerede gjort. Muligheten til å bruke en ekstra spiller i angrep kommer i praksis til å bli innskrenket, men i mellomtida kan håndballjentene ryke ut av VM på nettopp den.

I dette mesterskapet fikser visst ikke Norge å forsvare seg med en spiller mindre.

ALLEREDE mot Sverige forleden holdt vi på å bli avslørt. Da la den svenske treneren om taktikken i sluttminuttene, og sikret et overraskende uavgjort resultat.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.