Ny intern rapport med tydelig kritikk mot Berit Kjøll og Håndballforbundet

Avslørte seg selv

Idrettslederne ville helst ikke snakke om elefanten i porselensbutikken. Da ender dette fort i et nytt brak.

VIL IKKE SNAKKE OM DET: Både NIF-president og de andre idrettslederne prøver å unngå diskusjon om fjorårets skandalevalg. Det er uklokt. Bare åpenhet beskytter idrettens verdier. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
VIL IKKE SNAKKE OM DET: Både NIF-president og de andre idrettslederne prøver å unngå diskusjon om fjorårets skandalevalg. Det er uklokt. Bare åpenhet beskytter idrettens verdier. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SIDEN Berit Kjøll for ett år siden ble valgt som president i Norges Idrettsforbund ved hjelp av skjulte PR-penger, har det vært tre store kontroversielle idrettspolitiske saker. Alle har endt med bråk for den organiserte idretten.

Først kunne ikke idrettsfamilien sist sommer si noe vettug om den viktige sponsordebatten som holdt på å splitte de slektningene deres som spiller sjakk. Det var umulig fordi idrettspresidenten selv akkurat hadde misbrukt en av sine egne største sponsorer på den mørklagte veien til å bli sjef.

Deretter endte utdelingen av æresprisen «Årets Navn» på Idrettsgallaen ganske pinlig, siden idretten var nødt til å stryke Magnus Carlsen fra lista over kandidater uten å kunne forklare hvorfor.

Så til slutt lot toppidrettssjef Tore Øvrebø OL-stjernene sine bryte solidariteten i corona-krisa med hemmelig trening bak stengte dører på Olympiatoppen uten at Berit Kjøll kvinnet seg opp til å si et tydelig nei til denne åpenbare dumheten.

Hensynet til IOC ble viktigere enn hensynet til den norske folkeidretten. Eller som Adresseavisas kommentator Birger Løfaldli presist formulerte dette knefallet:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer