Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Avslørte terrorplaner mot OL

Politiet i New Zealand avdekket i mars et mulig terroristkomplott mot en atomreaktor under OL i Sydney neste måned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge newzealandsk politi var det afghanske tilhengere av den ettersøkte terroristen Osama bin Laden som planla en aksjon mot Lucas Heights-reaktoren, som er en forskningsreaktor. Den ligger i et tett befolket område sør i Sydney, 25 kilometer fra den olympiske stadion og mindre enn 10 kilometer fra der det amerikanske OL-laget skal bo.

Politiet sa at de tilfeldigvis kom over komplottet i forbindelse med etterforskning av en organisasjon som drev med menneskesmugling.

Stua i et hus som ble undersøkt i Auckland, var omdannet til et regelrett kommandosenter, komplett med konferansebord og et bykart over Sydney der reaktoren og veiene til reaktoren var avmerket.

Det ble også funnet notater over politiets sikkerhetstaktikk under samveldelekene i Auckland i 1990. Australsk politi har fått kopier av det beslaglagte materialet, og blitt orientert av sine kolleger på New Zealand.

Politiet sa at de arresterte bare har blitt siktet for mindre straffbare forhold, som smugling av pass.

(NTB)