- Avslutter i Norge

Jan Åge Fjørtoft har bestemt seg for å avslutte fotballkarrieren i Norge. - 1. juli neste år flytter jeg hjem til Nesøya i Asker, og innen da skal jeg ha funnet meg en klubb i Tippeligaen, sier Fjørtoft til Dagbladet.

I kveld spiller Eintracht Frankfurt en viktig kamp i Bundesliga hjemme mot Wolfsburg. Seier her vil gi klubben et pusterom i nedrykningsstriden. Tre runder før slutt ligger Fjørtofts klubb ett poeng over streken. I fjor berget de plassen på overtid da Jan Åge Fjørtoft satte inn 5- 1 mot Kaiserslautern.

Avgjørelse etter EM

- Vi greide oss på antall scorede mål. Jeg håper vi slipper noe liknende i år, sier Fjørtoft.

Etter EM bestemmer han seg for hva som skjer med fotballframtida.

- Jeg har ett år igjen av kontrakten med Eintracht Frankfurt og forholder meg til det. Jeg har hatt forespørsel fra mange klubber, men har ikke lov til å snakke med noen før 1. januar uten tillatelse fra Eintracht-ledelsen, sier Fjørtoft.

- Kontrakttida ut

- I utgangspunktet blir jeg kontrakttida ut - sjøl om jeg spiller mindre enn ønskelig. Jeg kommer ikke til å be om garantier om mer spilletid, for jeg lever ikke i noen fantasiverden. Det holder at klubben vil satse på meg den siste sesongen. Hvis ikke er jeg innstilt på å bli utleid.

- Er det aktuelt å komme hjem til Norge før den tid?

- Det tror jeg ikke, sjøl om jeg skal avslutte med noen år i norsk fotball. Det er fortsatt kjempegøy å spille, og jeg jubler fortsatt uhemmet over en scoring på trening. Jeg vil gjerne bidra med noe sammen med mange av de yngre profilene som dukker opp hjemme.

- Og jeg kommer ikke for pengenes skyld. Da hadde jeg heller tatt to- tre år til i utlandet, sier Jan Åge Fjørtoft.