AVSLUTTER KARRIEREN: - Jeg har hatt det utrolig dårlig den siste tida, og jeg vet hvorfor. Jeg er født i feil kropp, forteller Loui Sand i podkasten Utkast. Foto: Loic Venance / AFP / NTB Scanpix
AVSLUTTER KARRIEREN: - Jeg har hatt det utrolig dårlig den siste tida, og jeg vet hvorfor. Jeg er født i feil kropp, forteller Loui Sand i podkasten Utkast. Foto: Loic Venance / AFP / NTB ScanpixVis mer

Loui Sand (26) legger opp

Avslutter karrieren umiddelbart: - Jeg er født i feil kropp

Den svenske håndballstjernen Loui Sand (26) legger opp med umiddelbar virkning.

Svensken, som var en del av landslaget som tok bronse i EM i 2014, avslutter håndballkarrieren i en alder av 26 år.

- Takk «alle» klubber for disse åra. Takk alle jenter som jeg har fått æren av å spille med og alt rundt idretten. Takk for at jeg har fått æren av å bære den svenske landslagstrøya i så mange år, i mer enn 100 landskamper. Det trodde jeg aldri, skriver Sand på Instagram.

Håndballstjernen skriver videre at man kan høre grunnen til at hun legger opp på podkasten Utkast.

- Jeg har hatt det utrolig dårlig den siste tida, og jeg vet hvorfor. Jeg er født i feil kropp. Hadde en ukjent 26-åring stilt seg i kø for kjønnsdysfori, som det så fint heter, så hadde det gått de fleste forbi, sier Sand, blant annet sitert av Expressen.

- Befriende

Den svenske landslagsspilleren, som har spilt i Frankrike siden 2017, forteller videre at det er befriende å endelig kunne legge korta på bordet.

- Jeg forstår at det kan høres sykt ut, kanskje hadde det vært enklere å lyve, men det har jeg gjort i altfor lang tid. Det kommer til å bli en tøff tid, men jeg er hundre prosent sikker på at jeg kommer til å bli bedre. Jeg har alltid følt meg som Loui Sand, ikke Louise Sand, sier Sand i Utkast.

Sand forteller videre at hun er utrolig takknemlig for at hun er den hun er, at hun aldri har blitt problematisert, og at folk har likt og akseptert henne for den hun er.

SEIERSDANS: De svenske håndballjentene feiret kvartfinaleplass med en dans som raskt ble sett av over en million. Video: Handbollslandslaget / Facebook Vis mer

- Jeg vil ikke lengre gå rundt med mitt bestandige selvhat på grunn at det ubehaget jeg kjenner på innsida av kroppen min.

Takker familien og venner

Sand, som tok flere gull med svenske Sävehof, sier videre at fansen sikkert sitter med flere ubesvarte spørsmål, men ber dem respektere at det er dette hun ønsker å dele akkurat nå.

- Jeg vet at jeg kanskje kommer til å få ukvemsord og hat rettet mot meg. Men vet dere hva? Jeg bryr meg ikke om dere liker meg eller ei. Det viktigste er at jeg endelig liker meg selv, sier Sand.

I Instagram-innlegget takker hun avslutningsvis familien for støtten.

- Takk også mamma og pappa for at dere har kjørt meg til kamper og treninger siden jeg har vært liten, framfor alt støtter dere meg gjennom dette og elsker meg uansett hva. Det samme med mine elskede venner. Jeg elsker dere.